ERP 2024

Festival Nauke v2.0

festival-nauke-PICT0316 Ukoliko još niste odlučili kuda izlazite za viked, imajte na umu da je u toku drugi “Festival Nauke” koji se održava u Muzeju istorije Jugoslavije od 5. do 7. decembra. Tokom ova tri dana festval je otvoren od 10 – 19 sati, a cena ulaznica je 250 dinara. Već prvog dana, “Festival Nauke” otvorio je i, već prvog dana sa velikim zanimanjem obišao, Božidar Đelić, potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj.PICT0326

Za “Festival nauke” zaslužna je „laboratorija“ Umetničko produkcijske grupe „Noć muzeja“ koja je za vernu i radoznalu publiku propremila još jedan veći, sadržajniji i zabavniji “Festival Nauke”. Prvi, prošlogodišnji festival ove vrste posetilo je više od 8.000 ljudi. Prostor Muzeja istorije Jugoslavije fizički je podeljen tako da svaka od oblasti bude zastupljena u po jednoj velikoj prostoriji. Mladi naučnici-demonstratori će u toku tri dana trajanja Festivala svim zainteresovanima uživo prikazivati naučne eksperimente, pa vam ostaje još sutrašnji dan ako još niste stigli da odete na ou zanimljivu manifestaciju.

Pročitajte i:  PC Press video: Korisnik ne želi da kupi vaš proizvod već rešenje za svoj problem!, Miroslav Varga

festival-nauke-PICT0342 Sudeći prema redovima ispred Muzeja istorije Jugoslavije, interesovanje građana Srbije za nauku može se oceniti kao “veoma ohrabrujuće”. Posebno nas raduje činjenica da je među posetiocima veliki broj mladih, što znači da ipak nisu svi na splavovima. Do Muzeja voze trolejbuske linije broj 40 i 41 i autobuska linija 94. Ako ste ulaznicu za “Festival Nauke” kupili u pretprodaji, ta ulaznica važi i kao putna isprava na svim linijama GSP-a od 10-20 sati u dane održavanja festivala.

Sudeći prema interesovanju za manifestacije “Noć Muzeja” i “Festival Nauke”, trebalo bi ozbiljno razmisliti o snažnijoj podršci ovakvim projektima.

Izvor: Festival Nauke, PC Press

Facebook komentari: