Data centri 2024

Štedljivi drajver za štampanje u „Citrix“ okruženjima

PCPress.rs ImageCanon Adria, ogranak kompanije Canon Europe,  svetskog lidera u tehnologijama digitalnih slika i dobavljač tehnologija za industrije štampe i digitalnih slika, objavila je dostupnost u regionu „Lajt drajvera“ (Lite driver) za Canon-ove uređaje za štampanje u Citrix okruženju. Više od 215 000 organizacija širom sveta, uključujući kompanije na Fortune 100 listi, koristi Citrix tehnologiju sa daljinskim upravljanjem. Ove velike korporacije sve više zahtevaju efikasnije i ultimativno isplativije drajvere za štampu.

 Novi Canonov drajver, koji je operativno razvila kompanija Software Imaging, neuporedivo je manje zahtevan po pitanju korporativnih informatičkih resursa u odnosu na standardne drajvere za štampanje. Korišćenje memorije svodi se na desetinu količine standardnog drajvera za štampanje i ne povećava se značajno kada se instaliraju dodatni drajveri. Novi drajver osim toga, zahvaljujući unapređenoj kompresiji mrežnih podataka, minimalizuje mrežni promet koji se generiše prilikom štampanja.

Adam Žilbe (Adam Gillbe), marketing menadžer za rešenja kompanije Canon Europe, prokomentarisao je ovaj novitet: „Slušajući svoje korisnike, znali smo da postoji realna potreba za drajverom za štampanje u Citrix okruženju koji će biti štedljiv sa resursima. „Lajt drajver“ povećava mrežnu efikasnost i donosi znatne uštede oslobađajući  mrežne resurse i resurse krajnjih korisnika.“ Kevin Jampole, direktor prodaje i marketinga u kompaniji Software Imaging, izjavio je prilikom lansiranja novog proizvoda: „Razvoj namenskog drajvera za štampanje u Citrix okruženju zahtevao je nov i inovativan pristup. Blisko sarađujući sa Canon-om, razvili smo „nezahtevna“ (lite) ali snažan drajver za štampanje koji će doneti realnu korist Canon-ovim korporativnim klijentima. Ovo je najnovije dostignuće nastalo kao rezultat uspešnog partnerstva između Canon-a i kompanije Software Imaging koja traje već 20 godina.“

Pročitajte i:  PC Press video: Vijetnam, raj za digitalne nomade | Ivana i Goran Babić, Dva ranca beg iz kanca

„Lajt drajver“ je najnoviji zajednički projekat i investicija dve kompanije, čije partnerstvo seže do početka 90-tih godina prošlog veka, kada je kompanija Software Imaging razvila prvi 24-bitni drajver koji podržava štampu u boji, namenjen Windows platformi, za Canon CLC-10. Nedavno, Canon i Software Imaging udružili su se i u nastupu na sajmu „rupa 2008“ na kome su zajedno demonstrirali nova XPS rešenja. „Lajt drajver“ podržava široki spektar Canon-ovih uređaja od standardnih štampača do višefunkcijskih uređaja (MFP). Drajver je robustan i skalabilan i može da procesira veliki broj istovremenih poslova štampanja. Pored toga, on koristi i patentiranu „ManageRight“ tehnologiju kompanije Software Imaging koja IT menadžerima olakšava proces dodeljivanja i ograničavanja funkcionalnosti štampača različitim korisničkim grupama i krajnjim korisnicima.

Izvor: TVCom, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,