BIZIT plus

Firefox testira dve nove opcije

Mozilla Firefox testira dve nove eksperimentalne ekstenzije, a koje bi korisnicima trebalo da omoguće da pretraživač prilagode svom ukusu, te da imaju bolju preglednost.

PCPress.rs Image

Prva opcija ponela je ime Firefox Color, a omogućava promenu boja pozadine, kao i teksta, ikonica, te toolbar-a. Korisnici boje mogu da zadrže samo za sebe, a mogu i da sačuvaju promene, te izaberu da ih podele sa drugima. Firefox ima i sekciju sa već spremnim temama u boji, a za one korisnike koji ne žele, ili nemaju vremena da boje biraju sami.

PCPress.rs Image

Druga promena je Side View, a omogućava pregledanje dva taba odjednom, a u okviru jednog taba i prozora. I bez ove opcije korisnici već mogu da postave dva prozora jedan pored drugog, te da koriste dva monitora kako bi pregledali više stranica u isto vreme, a Side View bi mogao da bude koristan za one koji nemaju te pogodnosti. Tako korisnici sada lakše mogu da porede vesti na različitim izvorima, te stvari koje žele da kupe u različitim e-prodavnicama, a opcija pamti ono što je korisnik već upoređivao, pa prethodne akcije mogu lako da se ponove.

Pročitajte i:  Mozilla otpušta 60 radnika

PCPress.rs Image

Izvor: The Verge

Facebook komentari: