ERP 2024

Flickr: Nevolje sa novim cenama

Flickr je još prošle godine najavio nove cene usluga, te korisnike obavestio da će za premijum članstvo morati da izdvoje 50 dolara, ili da u suprotnom budu ograničeni na hiljadu fotografija. Korisnici koji nisu prihvatili novu cenu ostaće bez fotografija koje premašuju ograničenje, a brisanje sadržaja bilo je zakazano za 5. februar. Nakon brojnih pritužbi platforma je rok pomerila na 12. mart.

PCPress.rs Image

Promene su počele kada je SmugMug platformu kupio od kompanije Yahoo, a prve velike transformacije dogodile su se u novembru 2018, kada su objavljene nove cene usluga. Onima koji su dostigli limit od hiljadu fotografija više nije bilo dozvoljeno da na platformu otpremaju nove sadržaje, a višak fotografija je trebalo da bude obrisan, počev od najstarijih.

Tako se platforma vratila nekoliko koraka unazad, budući da je korisnicima prethodno nudila do 1TB besplatnog prostora. Upravo zbog toga su mnogi svoje arhive čuvali u okviru Flickr-a, te su njihove kolekcije odavno premašile granicu od hiljadu fotografija.

Pročitajte i:  Yahoo kupuje Artifact

PCPress.rs Image

Rok je produžen nakon što su korisnici naišli na probleme prilikom skidanja fotografija, te mogli da preuzmu samo 500 fotografija, što i dalje ugrožava arhive koje broje i po nekoliko hiljada slika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,