Twitter razmišlja o opciji editovanja već postojećih tvitova

Korisnici Twitter-a već dugo traže opciju za uređivanje, ali Twitter se odavno odupire ideji tvrdeći da bi to uništilo realnost sadašnjeg trenutka tvitova. Međutim, u poslednje vreme, kompanija je počela da ublažava svoj stav u vezi sa uređivanjem tvitova, a nedavno je i CEO Twitter-a Jack Dorsey podelio ideju o tome kako bi uređivanje tvitova moglo da funkcioniše.

PCPress.rs Image

Govoreći u epizodi Joe Rogan Experience, Dorsey je sugerisao da se uređivanje tvitova može obaviti između pet i 30 sekundi nakon što je tvit objavljen. To bi pomoglo da se očuva realnost sadašnjeg trenutka tvitova, tvrdi CEO. Takođe je sugerisao da trajanje uređivanja može biti dinamično u zavisnosti od konteksta, ali kako će Twitter to odrediti nije jasno.

Dorsey je takođe naveo da kompanija razmišlja o opciji koja će korisnicima omogućiti da vide originalni tvit, što znači da će, nakon što je tvit objavljen, korisnici moći da pogledaju originalni tvit pre uređivanja. Ovo bi sprečilo trolove i zlostavljače da uređuju svoje tvitove i tvrde da nisu krivi.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Da li će i kada Twitter uvesti opciju uređivanja, još uvek se ne zna. Kompaniji je u poslednje vreme ideja bila primamljivija, ali je prestala da potvrđuje da radi na ovoj funkciji.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,