BIZIT plus

Flickr od sada naplaćuje deljenje eksplicitnih fotografija

Flickr je obavestio korisnike da će im uskoro biti potrebni Pro nalozi za deljenje ograničenog i umerenog sadržaja. Kompanija je tvrdila da će ovaj potez pomoći Flickr-u da obezbedi bezbednije prostore za sve.

Flickr od sada naplaćuje deljenje eksplicitnih fotografija

Flickr svojim korisnicima predložio Pro članstvo

Flickr planira da ograniči besplatne korisnike na 50 snimaka koji nisu javni. Sve fotografije izvan tog ograničenja su u opasnosti da budu obrisane. Kompanija je ovaj potez okarakterisala kao način da podstakne deljenje i druženje, ali je brzo predložila Pro članstvo svima na koje to utiče. Flickr je naveo da će deliti vremenske okvire i druge detalje kako se budu uveli relevantni uslovi korišćenja usluge.

Naplaćivanje može imati svoje prednosti tako što obeshrabruje pošiljaoce neželjene pošte i druge koji bi mogli da stave neobičan sadržaj na Flickr ne mareći za kvalitet. Međutim, to takođe podiže prepreke za novopridošlice koji žele da objavljuju rizične fotografije. Oni će morati da daju novac za Pro verziju, u rasponu od 8,25 USD mesečno do 133 USD tokom dve godine, samo da bi svoj sadržaj učinili dostupnim.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: