Ford električni kamion pobedio Teslu

Sve je više električnih kamiona. Poslednji u nizu je model kompanije Rivian, koji se pojavio u oktobru. Najviše pažnje ipak i dalje privlači Ford F-150 Lightning, koji stiže tek 2022. godine.

PCPress.rs Image

Web-sajt Autolist, koji se bavi prodajom vozila, napravio je anketu o električnim kamionima, te više od hiljadu korisnika upitao koji im se model više dopada: Ford, Chevy Silverado EV, Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV truck, ili Rivian R1T.​​ Ford je u skoro svim kategorijama bio u samom vrhu liste.

Preko 38% ispitanika bi bez razmišljanja kupilo novo Ford električno vozilo, Chevy bi izabralo 26%, a Cybertruck oko 20%. Tako je Ford po prvi put zaintrigirao ljubitelje električnih vozila, što je velika stvar ako se ima u vidu koliko je Cybertruck (bio) popularan.

Distopijsko vozilo kompanije Tesla stiže krajem 2022. godine, a odlaganje nije obeshrabrilo mlađe ljubitelje. Stariji od 35 ipak više vole Ford električni kamionet, dok je Cybertruck draži mlađim korisnicima. Jasno je da s godinama dolazi i nova kupovna moć, osim ako ne živite u Srbiji ili nekoj sličnoj zemlji, pa ostaje da se vidi koji će kamion doneti veću dobit.

Pročitajte i:  Prodaja EV raste samo 21% u 2024. 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,