BIZIT plus

Formula za odlično poznavanje rada u Excelu

Da li ste u poslednje vreme pogledali neki oglas za posao? Jedan od osnovnih zahteva je odlično poznavanje rada u Excel-u za skoro svaku poziciju – od menadžerske do operativne. Svi smatraju da ga poznaju, a da li je stvarno tako?

poslovniexcel1

Svaki računar danas ima instaliran Office paket, a jedna od zvezda ovog paketa je svakako Excel. Ako ga nikad niste koristili, velika je verovatnoća da ste makar otvorili radni list i pokušali u njemu da se igrate.

Koristeći Excel, svakako se možete i igrati, ali i ozbiljno se baviti kreiranjem korisnih informacija na osnovu gomile unetih podataka. To je jedan od najširih opisa onoga šta sve Excel može. Sve zavisi od vas, ali i od poznavanja trikova koji će vam svakako olakšati i posao i “igru”.

Zato smo otišli na dvodnevni kurs kod ekipe PoslovniExcel.rs da proverimo svoje znanje, ali i da saznamo neke magične tajne i trikove od ljudi koji se ozbiljno i svakodnevno bave radom u Excelu.

poslovniexcel2

Već smo bili pripremljeni za šesnaest sati aktivnih predavanja i radionica, jer su svim svojim polaznicima obezbedili besplatan  webinar “Uvod u Poslovni Excel” i kako bi se pripremili za napredne za napredne lekcije na kursu Poslovnog Excela, a usput smo čitali i njihov blog.

Pročitajte i:  Excel opcija Paste Special

U učionici smo se susreli sa ljudima iz različitih branši i uzrasta – bilo je studenata, zaposlenih, mlađih, starijih sa različitim nivoem poznavanja rada u Excelu i svako je imao jedinstven razlog zbog kog su se odlučili da jedan sunčan vikend posvete unapređenju svog znanja.

Kroz primere iz prakse sa jasnim pojašnjenjem zašto se koriste baš određene funkcije u datim situacijama predavači iz Poslovnog Excela su nas proveli kroz sve bitne aspekte kreiranja informacija i poslovnog odlučivanja.

poslovniexcel3Polaznici su naučili i nakon toga sami uspeli da primene neke od najvažnijih Excel funkcija, kao što su: IF, IS, LOOKUP, VALUE, SUMIFS, CONCATENATE, kao i pravilno korišćenje Pivot i Power Pivot opcija.

Međutim, tu se kurs ne završava, jer i nakon dvodnevnog druženja na predavanjima i radionicama, polaznici mogu kad god da se obrate za besplatnu pomoć i podršku, ukoliko budu imali neki problem ili nedoumicu u svom budućem radu sa Excelom. “Vaš Excel majstor” je kako kažu iz Poslovnog Excela, najbolji prijatelj kada ste u nevolji. Imate Excel problem koji ne možete da rešite, a hitno morate da završite neki izveštaj, bitnu prezentaciju ili važan obračun? Samo im prosledite svoj radni fajl, sa opisom problema, a za najviše 24h ćete dobiti rešenje na Vašu e-mail adresu.

Pročitajte i:  Napredna pretraga opsega: Excel funkcija XMATCH

Nakon završene obuke, svi polaznici dobijaju zvanične sertifikate koji potvrđuju njihova poznavanje Excel-a, a koji se mogu proveriti i u elektronskoj formi u online bazi sertifikata na sajtu PoslovniExcel.rs.

Ono što je još važnije je da pored sertifikata sa obuke nosite još nešto, a to je poznavanje logike Excela, te vam ni jedan problem u Excelu neće više biti problem, već samo manji izazov.

Autor: Damijan Jović

Facebook komentari: