BIZIT plus

Fortnite na dnevnom nivou zarađuje po dva miliona dolara

Oni koji prate ono što se u poslednjih 10 meseci događa u okviru online gejmerske zajednice, verovatno su primetili da je platforma Fortnite Battle Royale stekla veliku popularnost.

Naime, igra kompanije Epic Games kreirana je oko osnovne ideje PlayerUnknown’s Battlegrounds, te funkcioniše tako što se 100 igrača spušta na mapu koja predstavlja malo ostrvo koje se konstantno smanjuje. Igra Fortnite se vrlo brzo pretvorila u svetski fenomen, te je prepravila društvene mreže, i počela da menja mejnstrim kulturu kao retko koja moderna video-igra do sada. Fortnite je potpuno promenio i ono što igrači mogu da očekuju, te uticao na načine na koje se neka igra iz battle royale žanra igra. Zbog male mape, te bržeg kretanja igrača, Fortnite mečevi traju duplo kraće od onih koje nudi PUBG, što više stimuliše igrače, te na kraju privlači sve veći broj korisnika.

Fortnite je tako 13. jula došao do novog rekorda kada su prihodi u pitanju, a kada je za samo 24 sata zaradio tri miliona dolara. Prethodni rekord zabeležen je 1. maja, kada je igra zaradila 1,9 miliona, a samo nešto manje od dva meseca nakon lansiranja verzije za iOS. Fortnite od 13. jula, kada je lansirana peta sezona, zarađuje i više novca na dnevnom nivou, te su dnevni prihodi dostigli dva miliona dolara, što je uvećanje za 12% u odnosu na prethodnih 10 dana.

Pročitajte i:  Tim Sweeney iz Epic - promene Apple App Store-a „vruće smeće“ 

Zahvaljujući uspehu igre Fortnite osnivač kompanije Epic Games, Tim Sweeney, postao je milijarder, a igra beleži 1,2 milijarde dolara ukupnog prihoda, te 125 miliona igrača, što je, čini se, čini nezaustavljivom gejming silom.

Izvor: Tweak Town

Facebook komentari: