ERP 2024

Google pravi sopstveni hardverski sigurnosni ključ

Google je objavio da lansira hardverski ključ koji obezbeđuje dvofaktorsku hardversku autentifikaciju. Uređaj je nazvan Titan Security Key i nastao je sa željom da se zamene drugi slični hardverski sigurnosni ključevi, kao što je YubiKey kompanije Yubico, koji su se već dugi niz godina smatrali defacto standardom za hardversku dvofaktorsku autentifikaciju za Gmail i druge Google servise.

Titan Security ključevi će dolaziti u dve verzije – jedna će imati ugrađeno bluetooth povezivanje za umrežavanje sa mobilnim uređajima, dok će se drugi povezivati direktno sa računarom preko USB porta. Ključevi će biti kompatibilni sa mnogim uređajima i aplikacijama, podržavaće FIDO protokol i imaće softver koji će verifikovati integritet sigurnosnog ključa na hardverskom nivou.

Za sada nije objavljeno ko će proizvoditi Titan Security ključeve za Google, ali se zna da će Google sam da razvija firmver za njih. Do sada nije objavljena cena, ali se očekuje da će ubrzo biti dostupni na Google Play Store-u. Čisto radi poređenja, slični ključevi koštaju između 20 i 25 dolara.

Pročitajte i:  Francuska kaznila Google sa 250 miliona dolara

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,