Fortnite za Switch preuzet dva miliona puta za manje od 24 sata

Nintendo je 12. juna objavio da je besplatna igra Fortnite dostupna na Switch konzoli, da bi ova za manje od 24 sata bila preuzeta više od dva miliona puta.

PCPress.rs Image

Iz kompanije ovakve rezultate tumače popularnošću Switch konzole, a zbog njene lake prenosivosti, te mogućnosti da sinhronizuje nalog korisnika sa Epic nalogom, i na taj način omogući da se sa igrom nastavi tamo gde je igrač stao izvan konzole, a sa svim do tog trenutka stečenim, te kupljenim predmetima. Igrači su za igru zainteresovani i zbog toga što je besplatna, a lansiranje je pomračeno jedino situacijom koja je nastala između konzola Switch i Sony PlayStation 4, budući da je Sony odlučio da spreči PS4 igrače da svoje naloge koriste na konkurentskim platformama.

Iz kompanije Epic Games su objavili da Fortnite trenutno ima 125 miliona registrovanih igrača, te da većina igra u takmičarskom battle royale modu. Budući da je igra stigla i na Switch, jedina velika platforma koja preostaje je Android, a kreatori su najavili i verziju za ovu platformu, koja bi trebalo da se pojavi do kraja leta.

Pročitajte i:  Nintendo više neće plaćati za integraciju na X-u

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,