Računari i Galaksija

Fortumo predstavio servis za SMS naplatu u Hrvatskoj

fortumo_logo Od 21. jula, Fortumo, besplatna on line platforma za mobilno plaćanje je prisutna i u Hrvatskoj. Fortumo omogućava preduzetnicima i vlasnicima web sajtova da kreiraju SMS-servise u 16 zemalja, i pokriva više od 700 miliona mobilnih pretplatnika.

"Jugoistočna Evropa je jedan od regiona sa najbržim rastom razvoja mobilnih i internet tehnologija, i jedan od najvažnijih regiona za Fortumo", rekao je Aleksandar Čović, menadžer kompanije Fortumo. "Penetracija mobilne telefonije u Hrvatskoj iznosi više od 133%, što je čini najrazvijenijom zemljom u regionu u smislu tehnološke pokrivenosti, i logičom destinacijom za proširenje web projekata iz Srbije. U isto vreme, želeli smo da zainteresovanima u Hrvatskoj prezentujemo metod plaćanja koji je dokazan u praksi, besplatan i jednostavan za upotrebu."

U Hrvatskoj, kao i u ostatku regiona još uvek ima mesta za napredak kada je on-line poslovanje u pitanju. Kako je Aleksandar Čović rekao, "Uobičajeni načini on-line plaćanja nisu uvek najbolje rešenje za korisnike u zemljama u razvoju, i smatramo da je SMS-naplata idealno rešenje za ovaj problem. Iako gotovo 80% korisnika koji koriste mobilne telefone za plaćanje poseduju kreditne kartice, brzina, bezbednost i jednostavnost koje odlikuju mobilne transakcije čine SMS omiljenom metodom plaćanja za mnoge od njih. Statistika kaže da 60% korisnika SMS-servisa za plaćanje on-line ima između 18 i 30 godina, što savršeno odgovara demografiji većine korisnika interneta. Verujemo da ovo čini SMS-naplatu jednim od faktora koji će pomoći i ubrzati razvoj on-line ekonomije u regionu."

Pročitajte i:  Kako je AI tokom 2023. godine promenio internet

Fortumo svima zainteresovanim omogućava da kreiraju SMS-servise bez ikakvog tehničkog znanja i troškova. SMS-info, SMS-kampalja i SMS-chat servisi su namenjeni korisnicima bez poznavanja programiranja, dok Premium-SMS konekcija i SMS-pay iskusnim servis provajderima nude prednosti međunarodnog tržišta, fleksibilan korisnički interfejs i kompetitivan model zarade.

"Tipični Fortumo korisnici su on-line portali, kreatori aplikacija za društvene mreže i internet preduzetnici, ali i lokalne radio stanice, mediji i marketinške agencije", rekao je Martin Kopel, Fortumo CEO. "Do sada je više od 23 hiljade ljudi kreiralo više od 60.000 servisa u 16 zemalja preko Fortumo platforme", dodao je Kopel.

Osim u Srbiji i Hrvatskoj, Fortumo je dostupan i u Rumuniji, Bugarskoj, Češkoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Litvaniji, Letoniji, Estoniji,Kini, Maleziji i Tajvanu, a mreža se proširuje na mesečnom nivou.

Fortumo je dostupan na adresi http://www.fortumo.com, bez početnih i mesečnih troškova.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: