Data centri 2024

HP preuzima kompaniju IBRIX

IBRIX_LOGO_DARK_BLUEKompanije HP i IBRIX su objavile da su postigle konačni dogovor o tome da HP preuzme IBRIX, vodećeg ponuđača fajl servera namenjenih velikim preduzećima. IBRIX-ovi fajl serveri obezbeđuju zaštitu i visoku dostupnost podataka, a omogućavaju i upravljanje podacima u okruženjima koja zahtevaju veliki skladišni prostor, visoke performanse obrade podataka i upotrebu cloud computing sistema.

Kompanije koje koriste obimna aplikativna okruženja, u kojima se često radi sa podacima, otkrile su da performanse sistema za skladištenje podatka sve češće postaju uska grla njihovih poslovnih procesa. IBRIX-ova rešenja omogućavaju kompanijama da na lak i isplativ način skladište ogromne količine podataka koje korisnici kreiraju.

Zahvaljujući mogućnosti proširivanja skladišnog prostora na više desetina petabajta, korsnici IBRIX-ovih rešenja mogu kontrolisati eksplozivni rast podataka i uhvatiti se u koštac sa izazovima koje pred njih postavljaju potrebe za vrhunskim performansama aplikacija u najzahtevnijim okruženjima. Napredne mogućnosti upravljanja podacima koje korisnicima pruža softverski paket IBRIX Fusion dozvoljavaju da se dodatni kapacitet neprimetno dodaje u skladu sa rastom potreba.

IBRIX je privatna kompanija osnovana je 2000. godine sa sedištem u gradu Bilerika (Masačusets, SAD), a sa HP-om ima partnerski odnos već tri godine. Zapošljava 53 osobe i ima više od 175 korporativnih klijenata koji posluju u oblastima komunikacija, medija, zabave, interneta, nafte i gasa, zdravstva, prirodnih nauka i finansijskih usluga. Vrednost transakcije nije saopštena.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Obogaćivanje HP-ove ponude IBRIX-ovim softverom učvrstiće lidersku poziciju kompanije na rastućem tržištu skladišnih sistema koji pružaju visoke performanse i koja se lako proširuju, sistema za skladištenje baziranih na cloud computing tehnologiji, te sistema za arhiviranje statičkih sadržaja. Ove tri tržišne oblasti zajedno rastu stopom od 20 odsto godišnje što je brže od rasta tržišta NAS sistema, kao i od ukupnog rasta tržišta eksternih sistema za skladištenje.

“Kompanijama su potrebna rešenja za skladištenje koja se mogu značajno proširivati, a koja na efikasan i isplativ način upravljaju ogromnim količinama podataka”, rekao je Jeff Hausman, potpredsednik Unified Storage grupe u HP-ovoj StorageWorks diviziji. “Preuzimanje kompanije IBRIX proširuje našu ponudu tako da sada možemo na bolji način podržati potrebe ovog tržišnog segmenta. Pored toga, IBRIX-ov softver koristi prednosti standardnog hardvera što našim klijentima omogućava da u potpunosti iskoriste svoje postojeće investicije.”

IBRIX-ov softver je trenutno dostupan uz HP StorageWorks SAN sisteme, HP ProLiant servere, HP BladeSystem uređaje i HP ProCurve Ethernet svičeve i softver za upravljanje. Kombinacija IBRIX softvera za skladištenje i HP tehnologije klijentima pruža pun paket proizvoda i usluga, od projektovanja, preko rekonstrukcije i upravljanja računskim centrima, do kreiranja najzahtevnijih okruženja čije se potrebe neprestano povećavaju.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

“Udruživanje sa HP-om našim klijentima izgleda potpuno prirodno, a rezultat tog poteza su bolja rešenja za skladištenje, koja se proširuju paralelno sa rastom količine podataka”, rekao je Milan Shetti, generalni direktor IBRIX-a. “Jedinstvena kombinacija IBRIX-ovih fajl servera i HP-ovih proizvoda i usluga omogućava našim klijentima da snize troškove vezane za proširivu arhitekturu a da istovremeno olakšaju proces skladištenja, pristupanja i premeštanja najbitnijih podataka.”

Transakcija vezana za preuzimanje predmet je određenih završnih odredbi ugovora i očekuje se da bude okončana tokom narednih 30 dana. Nakon zaključivanja transakcije, IBRIX će biti integrisan u StorageWorks diviziju u HP-ovoj grupi za tehnološka rešenja.

Više informacija o HP StorageWorks ponudi potražite na www.hp.com/go/storage.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,