Fossil objavio prvi pametni sat

Fossil jednom rukom održava san o Wear OS-u u životu dok platforma nestaje, dok čekamo da Google dovrši kupovinu Fitbita. Na CES 2021 sajmu, modni gigant najavljuje nekoliko novih pametnih satova i hibridnih satova iz svoje porodice brendova, uključujući Michael Kors i Skagen.

PCPress.rs Image

Treba napomenuti da predstavlja prvi pametni sat sa omogućenom LTE tehnologijom u okviru porodicom Fossil Gen 5. U međuvremenu, novi satovi povezani sa Michael Kors Access pokreću Google-ov operativni sistem u spakovanom dizajnu koji je manji i čištiji od prethodnih generacija.

Fossil želi da bude deo industrije pametnih satova

Pametni sat Fossil Gen 5 LTE Touchscreen podržava 4G ćelijsku vezu putem Verizon-a, i trenutno je dostupan samo korisnicima Android-a na usluzi Number Share operatera. Nosivi materijal zasnovan je na postojećoj seriji Gen 5 modne kompanije i koristi Qualcommov Snapdragon Wear 3100 i eSIM. Uz LTE radio, Gen 5 LTE omogućava korisnicima da upućuju pozive i šalju SMS-ove čak i ako su svoje telefone ostavili kod kuće. Od ovog proleća u SAD-u će biti dostupan po ceni od 349 dolara. U međuvremenu, pod brendom Michael Kors, u najnovijoj seriji Gen 5e dostupna su dva sata: Darci za 350 dolara i MKGO za 250 dolara.

Tipično, Fossil je jedan od proizvođača nosive opreme koji usvaja najnovije Qualcommove procesore, ali je zanimljivo videti da nijedno od ovih novih lansiranja nema najnoviji Snapdragon Wear 4100 CPU. To možda ne bi bilo potpuno iznenađujuće s obzirom da su Android uređaji koji su nosivi u svojevrsnom ćorsokaku, dok industrija čeka da vidi šta bi se moglo dogoditi sa platformom nakon što Google dovrši kupovinu Fitbita. U međuvremenu, ako i dalje zaista želite da nabavite novi pametni sat Wear OS, treba razmotriti nekoliko novih opcija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: