ERP 2024

Fujitsu mikro-server za veoma male firme

PCPress.rs ImageFujitsu predstavlja novi PRIMERGY model mikro-servera, kojim i veoma mala preduzeća dobijaju priliku da rade na profesionalnoj centralizovanoj serverskoj tehnologiji. Na taj način spajaju se neophodan „mir u kući“ po pitanju funkcionisanja IT-ja, i poslovna brzina, po novoj, nižoj ceni. Novi Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 predstavlja proboj tradicionalnog načina razmišljanja da malim preduzećima ili nisu potrebni profesionalni serveri, ili da ne mogu da ih priušte.

 Projektovan je na solidnoj i pouzdanoj AMD platformi za rad sa dokumentima, veb-servise i usluge štampe, za potrebe novootvorenih i veoma malih kompanija. PRIMERGY MX130 S1 je pogodan za konsolidovanje elektronskih resursa, veću efikasnost i fleksibilnost u deljenju podataka. PRIMERGY MX130 S1 je takođe isplativa alternativa deljenju vrednih poslovnih podataka preko „peer-to-peer“ mreža, sklonih čestim padovima, USB diskova koji se lako kradu ili preko interne elektronske pošte.

 

 Novi server postaje ulazni model u Fujitsu PRIMERGY x86 serversku familiju, ali bez kompromisa po pitanju kvaliteta ili performansi. Jednostavan za postavljanje i rad, PRIMERGY MX130 S1 omogućava uštede u troškovima posedovanja i tekućeg IT upravljanja. Ovaj model takođe nadmašuje osnovne modele mikro-servera drugih proizvođača zahvaljujući fleksibilnoj proširivosti.

Pročitajte i:  Evropska komisija prekršila pravila EU o privatnosti korišćenjem Microsoft-ovog softvera

 Skoro bešumnim radom PRIMERGY MX130 S1 takođe eliminiše problem buke, kao jednog od faktora koji često male firme sprečavaju da nabave server. Nivo buke u radu ovog servera je nivoa šapata, 19 dB, dok male dimenzije omogućavaju da se drži bukvalno bilo gde – recimo ispod stola.

 Uprkos malim dimenzijama i maloj ceni, modelu Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 ne nedostaje snage za punu serversku podršku malim firmama, a takođe ostavlja i prostora za rast. Uređaj opciono dolazi sa Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation operativnim sistemom. Može da ima do 16GB profesionalne serverske memorije sa ECC karakteristikom korigovanja greške (error correcting), koja se lako nosi sa kancelarijskim primenama. Nadgradnja sistema je moguća u domenu kapaciteta memorije, prostora na hard-disku, dodatnih kartica i opcija za bekap – i veoma je jednostavna, prema potrebama posla.

 Kako bi se kvalifikovao za prestižan PRIMERGY brend servera, novi Fujitsu mikro-server takođe nudi karakteristike prisutne u kompletnoj PRIMERGY liniji, poput visoke energetske efikasnosti, 24×7 pouzdanosti i RAID opcija – što omogućava da se podaci dupliraju na odvojenim hard-diskovima za bolju zaštitu od gubitaka.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

 Dostupan za naručivanje od 1. decembra 2010, novi PRIMERGY MX130 S1 model počeće da se isporučuje u EMEA&I regionu kome pripada i Srbija, tokom poslednjeg kalendarskog meseca u ovoj godini. Cene servera počinju već od 349 evra (bez PDV-a), a operativni troškovi su takođe mali zahvaljujući dizajnu i jedinici za napajanje sa 85 posto energetske efikasnosti.

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,