BIZIT plus

Fujitsu otkupljuje Siemensov udeo u FSC

fsc4-2a_Page_01 Kompanije Fujitsu Limited i Siemens AG objavljuju da će Fujitsu otkupiti Siemens-ov 50% udeo u zajedničkoj (joint venture) kompaniji Fujitsu Siemens Computers (Holding) B.V. Postignut sporazum između kompanija-akcionara će, nakon dobijanja dozvole i potvrda relevantnih regulatornih tela, stupiti na snagu počev od 1. aprila 2009.

Fujitsu Siemens Computers je osnovan 1. oktobra 1999. godine kao 50-50% zajedničko ulaganje kompanija Fujitsu Limited i Siemens AG, sa sedištem u Marsenu (Maarssen), u Holandiji. Za deceniju poslovanja, kompanija je osvojila vodeću poziciju na tržištu Evrope, Srednjeg istoka i Afrike, u domenu IT infrastrukture, kao i reputaciju za kvalitet i inovacije na polju servera, PC računara i sistema za skladištenje podataka (storidž). Odgovarajući na potrebe svojih klijenata, Fujitsu Siemens Computers je takođe brzo razvio i svoj poslovni segment infrastrukturnih usluga u cilju isporuke kompletnog dijapazona inovativnih IT rešenja.

KaiFlore Na osnovu potpisanog ugovora o kupovini akcija, Fujitsu će otkupiti Siemens-ov udeo za oko 450 miliona evra. Obe kompanije planiraju da realizuju transakciju zaključno sa 1. aprilom 2009. godine, nakon dobijanja dozvole i potvrda relevantnih regulatornih tela. Fujitsu Siemens Computers će nastaviti da funkcioniše kao zajedničko ulaganje (joint venture) do zaključenja transakcije. Kompanije Fujitsu i Siemens takođe su objavile da je dosadašnji direktor i predsednik Fujitsu Siemens Computers-a, Bernd Bischoff, napustio kompaniju iz privatnih razloga. Kai Flore, finansijski direktor Fujitsu Siemens Computers-a, postavljen je za novog direktora i predsednika kompanije.

Pročitajte i:  PC Press slavi 29. rođendan!

Izvor: TVCom, PC Press

Facebook komentari: