Top50 2023

Fujitsu predstavio nove snažne računare i radne stanice

PCPress.rs ImageFujitsu predstavlja nov portfolio prenosivih računara, stonih računara i radnih stanica, što je usklađeno sa izlaskom najnovije Intel-ove tehnologije na tržište: procesora Intel Core i3/ i5/i7, nedavno prikazanih na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu . Sa petnaest novih proizvoda u korisničkoj kategoriji, Fujitsu-ovi najnoviji prenosivi računari serije Lifebook, stoni računari Esprimo i radne stanice Celsius pružaju veću brzinu, bolju efikasnost i poboljšanu bezbednost.

Preduzeća će videti dramatično povećanje brzine, efikasnosti i pouzdanosti, zahvaljujući superiornim osobinama Fujitsu-ove nove grupe računara. Opremljeni najnovijom Intel-ovom tehnologijom, novi prenosivi računari, stoni računari i radne stanice nude inteligentno ponašanje i laki su za korišćenje i podešavanje. Intelova tehnologija Hyper-treading dozvoljava svakom procesorskom jezgru da radi na dva zadatka istovremeno, dok Intel-ova tehnologija Turbo boost automatski ubrzava procesor kada je zbog radnog opterećenja to potrebno. Nova usavršena tehnologija za upravljanje dozvoljava preduzećima da alatima kao što su daljinska konfiguracija, dijagnostika, izolacija i popravka, lako održavaju računare, čak i one koji se trenutno ne odazivaju u mreži.

Peter Gleissner, izvršni direktor kompanije Intel, kaže: „2010 Intel Core i3/ i5/i7 procesori i Intel-ova tehnologija vPro pružaju veliki iskorak u performansama. Fujitsu je to odmah iskoristio u novim moćnim modelima koji su spremni kad i nova Intel-ova tehnologija. Od Fujitsu-ovih kompaktnih i snažnih prenosivih računara Lifebook do efikasnih stonih računara Esprimo i radnih stanica Cesius, svi ovi novi modeli koriste snagu Intel-ovih procesora i tehnologije vPro tako da krajnji korisnici imaju koristi od boljih radnih osobina i povećane efikasnosti, kao i od inteligentnijih pristupa bezbednosti i upravljanju.

Pročitajte i:  Nvidia drži 98 procenata GPU tržišta za data centre

PCPress.rs ImageSedam novih prenosivih modela

Fujitsu je predstavio sedam novih modela prenosivih računara serije Lifebook, čime odgovara na široku lepezu zahteva korisnika. Pet novih modela je napravljeno u superiornoj i naprednoj klasi: Lifebook E780, Lifebook S760, Lifebook S710, Lifebook P770 kao i Lifebook T900 koji je tablični računar. Svi oni imaju visoke performanse i idealni su za niz kancelarijskih primena. Lifebook NH570 i Lifebook AH550 su u osnovnoj klasi i odlični su za standardne kućne i kancelarijske primene.

Nova serija Lifebook spaja napredne osobine i prenosivost sa novim elegantnim dizajnom. Ističe se naprednim bezbednosnim svojstvima, energetskom efikasnošću, upravljivosti i radnim osobinama. Lifebook S760 sa svojim ekranom od 34 cm (13,3″) je kompletan prenosivi računar koji koristi procesor Intel kor sa tehnologijom vPro . Zahvaljujući maloj masi od svega 1,6 kg i radu na baterije do osam sati, nudi udobnu prenosivost i sate komforne produktivnosti. Novi USB punjač dozvoljava punjenje baterija čak i kada je noutbuk isključen. Ako bi Lifebook S760 bio izgubljen ili ukraden, zahvaljujući tehnologiji “Napredne zaštite od krađe” (ATP), on bi čak mogao da sam sebi onemogući rad ili da izbriše poverljive podatke.

Robustan dizajn sa tastaturom otpornom na prolivanje tečnosti, senzorom protiv udara i magnezijumskim poklopcem, takođe čini Lifebook S760 odličnim izborom za pouzdani, napredni i mobilni računar.

Pročitajte i:  Intel ARC grafičke karte dobijaju još jedno značajno poboljšanje performansi sa najnovijim drajverom

PCPress.rs ImagePet novih stonih računara serije Esprimo

Fujitsu-ovi novi stoni računari, pokretani najnovijim Intel-ovim kor procesorima sa tehnologijom vPro, pomažu korisnicima da smanje troškove i povećaju efikasnost zahvaljujući inteligentnom radu, izuzetnim mogućnostima uštede energije i jedinstvenim hardverskim bezbednosnim i upravljačkim opcijama. Pet novih modela stonih računara serije Esprimo spremno je za nove Intel-ove procesore: Esprimo E9900, „small form factor“ PC, Esprimo P9900 i Esprimo P1510 „micro tower“ i Esprimo Q9000 i  mini računari Esprimo Q1510.

Kao deo Fujitsu-ove superiorne linije, Esprimo E/P9900 pruža veliku mogućnost izbora performansi i može se konfigurisati prema potrebama korisnika. Odlične mogućnosti za štednju energije, kao što je „0-Watt“ funkcionalnost, najnovija Intel-ova tehnologija, iskoristivost korišćene energije i do 89 posto, i izlaz za priključenje alternativnog monitora, čine ovaj sistem još efikasnijim. Kao rezultat toga, preduzeća koja koriste Esprimo E/P9900 mogu da uštede 11 posto energije više nego što je bio slučaj sa ranijim modelima. Uz to, sve kofiguracije su u skladu sa standardom „Energy Star 5.0“. Ovi sistemi takođe podržavaju najnoviju Intel-ovu inovaciju: tehnologija Turbo bust automatski ubrzava procesor kada korisnikov rad na računaru zahteva dodatne performanse, što daje pametne, efikasne i snažne sisteme.

PCPress.rs ImageTri nove radne stanice Celsius

Nove radne stanice iz familije Celsius koriste najnovije Intel-ove procesore Core i3/ i5/i7 i Xeon , koji nude visoke performanse i povećanu produktivnost.  Celsius W280 je opremljen novim Intel-ovim procesorima Core i3, i5 i i7 sa tehnologijom vPro , dok su Celsius W380 i Celsius W480 koriste nove procesore Intel Core i3/i5 i Intel Xeon , čime se zadovoljavaju potrebe i opštih i naprednih korisnika, respektivno. Sve radne stanice serije Celsius dok rade emituju najmanju buku među stanicama na tržištu.

Pročitajte i:  Intel objavio novu generaciju procesora

Celsius-om W280, Fujitsu nudi radnu stanicu koja premošćuje jaz između stonog računara i radne stanice. To je Fujitsu-ova prva kompaktna upravljiva radna stanica koja pruža sve performanse radne stanice u PC formatu. Intel-ova tehnologijavPro omogućava potpuno daljinsko upravljanje sistemom, detaljno praćenje i obaveštavanje o ispravnosti rada  sistema, sistem bezbednosti „Trusted Platform Module“ i energetsku efikasnost. Napredni kompaktni dizajn hardvera sa vazdušnim tunelima pruža dovoljan protok vazduha unutar sistema da omogući kotrolu temperature i skoro bešuman rad, čineći time kancelarijski prostor tihim i prostranim.

Rajat Kakar (Rajat Kakar) potpredsednik Grupe za klijentske proizvode kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Kao jedan od prvih dobavljača koji je uključio najnovije Intel-ove procesore u svoje korisničke modele, Fujitsu nastavlja da gradi sisteme koji daju visoke performanse i efikasnost. Nova tehnologija ugrađena u naše najnovije prenosive računare, stone računare i radne stanice pruža kompanijama vidljive uštede u troškovima, inteligentnu bezbednost, inteligentan rad i napredno upravljanje.“

Izvor: Fujitsu Technology Solutions

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,