BIZIT plus

Fujitsu Siemens Computers Srbija nosilac godišnjeg NetApp priznanja za tehničku ekspertizu

NetApp_FAS2050 Fujitsu Siemens Computers prepoznat kao vodeći partner po ekspertizi i doprinosu poslovanju kompanije NetApp u regionu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike

Beograd, 27. januar 2009 – Kompanija Fujitsu Siemens Computers osvojila je više godišnjih nagrada koje NetApp, kao jedan od globalnih lidera u oblasti sistema za skladištenje podataka i upravljanje podacima – dodeljuje svojim partnerima u EMEA regionu. Na konferenciji „NetApp Insight 2009“, održanoj krajem prošle godine u Pragu, tri od ukupno osamnaest nagrada pripalo je inženjerima Fujitsu Siemens Computers-a iz Srbije, Francuske i Nemačke – specijalizovanim u oblasti sistema za skladištenje podataka.

NetApp godišnje nagrade se dodeljuju za izuzetno inovativan dizajn rešenja, izvranrednost u pružanju podrške, znanje i ekspertizu, kao i posvećenosti NetApp rešenjima i poslovanju u regionu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA).

Prestižno priznanje za tehničku izvanrednost pripalo je ove godine Bratimiru Timotijeviću, menadžeru za razvoj poslova sa sistemima za skladištenje podataka i specijalisti za NetApp program u kompaniji Fujitsu Siemens Computers u Srbiji, za „postavljanje standarda samostalnog poslovanja zahvaljujući izuzetnom poznavanju rešenja i sposobnosti u demonstriranju vrednosti NetApp-a“, stoji u obrazloženju ove kompanije.

U regionu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike, indirektna prodaja je glavni nosilac NetApp poslovanja u mnogim zemljama, u kojima se kompletna prodaja vrši preko partnerskih kanala.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

„Uspeh u Srbiji dugujemo predanosti, posvećenosti i ekspertizi svojih partnera i srećni smo što je rad Bratimira Timotijevića iz Fujitsu Siemens Computers-a nagrađen na našem regionalnom skupu. NetApp tehnologija je u današnjoj teškoj ekonomskoj klimi spremnija nego ikada da obezbedi vrednost korisnicima a dobitnici nagrada su dokazali da su izvrsni zastupnici i prenosioci NetApp vrednosti – oni su u više navrata demonstrirali svoju sposobnost da kreiraju i isporuče rešenja koja donose realne, opipljive koristi našim zajedničkim korisnicima,“ izjavio je Andreas Konig, potpredsednik i direktor kompanije NetApp za region EMEA.

Rešenja kompanije NetApp u Srbiji koriste neke od vodećih organizacija u raznim delatnostima, među kojima su i: Mercedes Benz Srbija i Crna Gora, PTT Srbija, Vattenfall, SAT Trakt Telecommunication, Beotel, Panet, Nelt, DIS, Delta M, RTS, ElektroVojvodina, Panonska Banka, AlphaBank, Novosadska Mlekara, Kopaonik Osiguranje, PIO fond i dr.

Dodatne informacije za urednike

U poslednjih godinu dana, kompanija Fujitsu Siemens Computers je realizovala više značajnih i zanimljivih NetApp projekata, sa kratkim opis rezultata nekih od ovih projekata sledi u nastavku.

RTS, „Eurosong“

Radio Televizija Srbije je skladištenje podataka u sklopu organizacije manifestacije „Eurosong“ potpuno zasnovala na NetApp rešenju, pouzdanoj podršci klijentskim računarima i sistemima.

Pročitajte i:  Microsoft objavio da je uspeo da napravi korisni kvantni računar

Ovakvim sistemom je, između ostalog, obezbeđena sigurnost informacija i tehnička podrška pravovremenom i kvalitetnom izveštavanju više stotina medija i novinara prisutnih na događaju.

Dodatna vrednost za medijski javni servis Srbije je upotreba istog sistema, nakon „Eurosonga“, u izgradnji sopstvene virtualne infrastrukture, ukratko – višestruka isplativost.

Nelt

Prekidi u radu sistema kompanije Nelt, jednog od vodećih distributera robe široke potrošnje u Srbiji – jednostavno nisu dozvoljeni. Uvođenjem NetApp rešenja kao podrške svojim najvažnijim aplikacijama, u prvom redu oslonjenih na Microsoft SQL bazu podataka, Nelt može na svakih sat vremena da kreira kompletan „bekap“ svog poslovanja, bez ikakvog zastoja, i efikasno izvrši eventualni oporavak podataka.

Tako na primer, u slučaju potencijalnih problema sa bazom NetApp sistem može da izvede potpuni oporavak podataka iz rezervne kopije (restore) u veoma kratkom roku – gotovo trenutno „online oživljavanje” slike sistema na osnovu poslednje napravljene kopije sa diskova (najstariji od pre sat vremena) uz kratko dodatno vreme potrebno za oporavak podataka o transakcijama.

PIO fond

Sistem elektronske pošte Fonda Republike Srbije za penziono i invalidsko osiguranje zaposlenih lica kompletno je oslonjen na rešenje za skladištenje podataka kompanije NetApp.

Pročitajte i:  Copilot Pro košta 20 dolara i donosi napredne AI funkcije

Sistem namenjen internoj i eksternoj komunikaciji preko 4.000 „Exchange” korisnika u potpunosti je otporan na prekide čak i u slučaju da u nekoj od baza dođe do prekida. NetApp rešenje, spoj hardvera i softvera tesno integrisan sa pomenutom aplikacijom, bez zastoja u radu i komunikaciji korisnika omogućava kreiranje zaštićene kompletne slike sistema elektronske pošte na svakih sat vremena, iz koje se podaci mogu oporaviti gotovo trenutno.

U slučaju greške korisnika, oporavak pojedinačnih poštanskih sandučića kao i pojedinačnih poruka ostvaruje se takođe brzo i jednostavno način.

Beotel

Pouzdanost sistema i uštede u skladišnom prostoru su krucijalni za uspeh u poslu dobavljača internet usluga kompanije Beotel.

S obzirom da se infrastruktura Beotel-a sve više bazira na virtuelizacionim rešenjima, NetApp sistem i aplikacije integrisane sa virtualizacionim rešenjem omogućavaju da se jednostavno, brzo i lako izvrši oporavak podataka ne samo fizičkog servera na kome se nalaze virtuelne mašine, već i na nivou same virtualne mašine.

Time se vreme u kome je sistem ili neka od njegovih komponenti van funkcije svodi na nivo trenutno tehnološki mogućeg minimuma.

Za više informacija posetite: http://www.fujitsu-siemens.com/products/storage/partners/index.html

Za više informacija o NetApp rešenjima posetite: www.netapp.com

Izvor: TVCOM

Facebook komentari: