ERP 2024

Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Pre otprilike nedelju dana, Microsoft je počeo da prikazuje reklame preko celog ekrana u Windows 10, pozivajući korisnike da nadograde na Windows 11 iako još ima više od godinu dana pre nego što će prvi izgubiti podršku.

PCPress.rs Image

Microsoft upozorava korisnike Windows 10 da pređu na Microsoft nalog umesto korišćenja lokalnog naloga

Ovaj potez privukao je dosta pažnje, imajući u vidu da je kompanija iste nedelje bila pod kritikama zbog sporog rada menija Start, koji je takođe počeo da prikazuje reklame za aplikacije. Međutim, čini se da tehnološka firma iz Redmonda nije gotova sa obaveštavanjem korisnika o tome kako mogu poboljšati svoje Windows iskustvo, što se može zaključiti iz nedavnog ažuriranja Windows 10 Insider.

Obaveštenja u Settings meniju

Windows 10 Release Preview build 19045.4353 počeo je da se distribuira pre nekoliko dana i iako njegov dnevnik promena nije posebno uzbudljiv, jedna promena može izazvati podozrenje. Microsoft je napomenuo da će ovaj build prikazivati obaveštenja koja vas podstiču da napustite lokalne naloge u korist Microsoft naloga:

Pročitajte i:  Novi AI planovi Microsoft-a - pretvaranje korisnika u crtanu animaciju

“Ovo ažuriranje započinje distribuciju obaveštenja povezanih sa nalozima za Microsoft naloge u Settings > Home. Microsoft nalog povezuje Windows sa vašim Microsoft aplikacijama. Nalog takođe pravi rezervne kopije svih vaših podataka i pomaže vam da upravljate svojim pretplatama. Takođe možete dodati dodatne sigurnosne korake da biste sprečili da budete zaključani iz svog naloga. Ova funkcija prikazuje obaveštenja preko menija Start i Settings.”

Obaveštenje u Settings meniju sadrži tekst: “Prijavite se na svoj Microsoft nalog: Moći ćete da napravite rezervne kopije svojih fajlova i fotografija da biste ih sačuvali.” Tu je i odgovarajuće dugme za prijavljivanje, i iako postoji opcija za odbijanje obaveštenja, nije poznato koliko često će se pojavljivati.

Sa Windows 10 i Windows 11, Microsoft istorijski nije bio oduševljen lokalnim nalozima. Kompanija ističe različite prednosti postavljanja operativnog sistema putem Microsoft naloga, kao što su sinhronizacija sadržaja preko različitih mašina i pristup Copilotu. Međutim, mnogi korisnici pokušavaju da zaobiđu ovu zahtevanu proceduru zbog zabrinutosti za privatnost i bezbednost.

S tim u vezi, jasno je da će Microsoft biti uporniji kada je u pitanju zahtevanje Microsoft naloga u bliskoj budućnosti, pa će biti interesantno videti da li će biti povećanih negativnih reakcija na kompaniju po ovom pitanju.

Pročitajte i:  Microsoft možda priprema jeftiniju Xbox Series X konzolu

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *