BIZIT 2022

Fujtisu: Duže trajanje baterije

PCPress.rs ImageNovi Fujitsu LIFEBOOK prenosivi računari mogu da rade na baterije i do 75 posto duže u odnosu na prethodnu generaciju uređaja ove serije, i obezbede korisniku autonomiju dovoljnu i za najduža putovanja.

Dugotrajnost baterije je jedna od prepoznatljivih karakteristika Fujitsu LIFEBOOK računara, a uz poslednju generaciju litijum-jonskih baterija i mogućnost korišćenja rezervne baterije u modularnom kućištu računara – dodatno je unapređena. Korišćenjem naprednih tehnologija, veoma uskih tolerancija, dobro uparenih elemenata električnih kola i energetski efikasnih LED ekrana, Fujitsuovi LIFEBOOK računari su efikasniji nego ikada. Model LIFEBOOK E780, na primer, postiže rezultate rada na baterije u trajanju čak do 18 sati.

Fujitsu tehnologija nazvana Eko-dugme (EcoButton) dodatno doprinosi uštedi energije baterije time što korisnicima omogućava da na to sami utiču na sasvim jednostavan način. Pritiskom na dugme, korisnici mogu da isključe energetski najzahtevnije funkcije računara poput FireWire interfejsa, priključke za eksterne memorijske kartice i optičke uređaje, kao i da smanje osvetljenje ekrana. Takav Fujitsuov ekološki usredsređen pristup takođe potvrđuju i nezavisne međunarodne organizacije, pa većina LIFEBOOK modela poseduje ENERGY STAR 5.0 i EPEAT Gold sertifikate.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung spreman za "zelenu eru"
SBB

Tagovi: , , , , , ,