BIZIT plus

Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

Skretanje pogleda sa puta dok vozite, kao što je slučaj kada šaljete poruke, može biti opasno.

PCPress.rs Image

Ova funkcija može pomoći u rešavanju problema sa slanjem poruka dok vozite

Ali Android Auto sada dobija funkciju koja bi mogla pomoći u rešavanju problema slanja poruka tokom vožnje.

Prvi put najavljena zajedno sa lansiranjem serije Galaxy S24, Google sada konačno uvodi novu funkciju slanja poruka dizajniranu za Android Auto. Koristi veštačku inteligenciju da sumira tekstualne poruke i grupne četove koje primite dok vozite. Sve poruke kraće od 40 reči će biti jednostavno pročitane bez sumiranja.

Kada dobijete poruku, Android Auto će prikazati obaveštenje koje će vam omogućiti da poruku reprodukujete naglas. Takođe će predložiti odgovore na poruku. Osim sumiranja tekstova, funkcija će pružiti nekoliko akcija koje možete preduzeti. Ovo uključuje deljenje vašeg procenjenog vremena dolaska (ETA), deljenje vaše lokacije ili pokretanje poziva. I ako ne želite da budete ometani, postoji opcija za isključivanje obaveštenja.

Google ističe na svojoj stranici centra za pomoć da Asistent ne beleži poruke ili summarizacije, i interakcije se ne koriste za obuku njegovog velikog jezičkog modela (LLM).

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Da biste se prijavili i počeli koristiti AI sumiranje poruka, samo trebate reći “da” kako biste dali dozvolu Asistentu. Prompt za dozvolu će se pojaviti prvi put kada dobijete poruku koja ispunjava zahteve za sumiranje.

Izvor: Androidauthority

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *