BIZIT plus

Microsoft Teams konačno stiže na Android Auto

Usluga stiže skoro godinu dana nakon što je najavljena.

PCPress.rs Image

Android Auto se trenutno integriše u 200 miliona automobila

Microsoft Teams stiže u februaru na Androdi Auto i omogućiće korisnicima da obavljaju i primaju pozive. Aplikacija će omogućiti Android telefonima da se povežu sa unapred postojećim infotainment sistemom u automobilu. Usluga stiže skoro godinu dana nakon što ju je Google najavio na I/O konferenciji 2023.godine.

Iako aplikacija stiže u februaru, još uvek nemamo previše detalja o tome kako će se koristiti. Microsoft je saopštio da će korisnici moći da se “pridruže sastancima i obavljaju pozive” iz pregleda kalendara. Nema informacija o tome da li će se integrisati sa porukama iz servisa ili učestvovati u nekim drugim specifičnim funkcijama Teams-a, poput deljenja fajlova i podataka. Naravno, vožnja autoputom verovatno nije najbolje vreme za rukovanje nasumičnim radnim dokumentima.

Ni Microsoft ni Google nisu objavili zašto je Teams toliko dugo bio u pripremi za Android Auto. Google je takođe najavio integraciju Android Auto-a za Zoom i Webex na I/O konferenciji 2023.godine. Obe softverske platforme su integrisane za Android Auto u septembru. Android Auto je nedavno dobio aplikacije Weather Channel i YouTube. Platforma čak nudi igre za putnike ili kada je automobil parkiran, uključujući verziju Solitaire-a i jednostavnu trkačku igru nazvanu Beach Buggy Racing 2.

Google navodi da se Android Auto trenutno integriše sa 200 miliona automobila, tako da je dodatak Microsoft Teams-a svakako dobrodošao. U međuvremenu, kompanija je takođe sugerisala da je stopa usvajanja Android Automotive-a sličnog nazvanog proizoda, ali različitog koji je za razliku od Android Auto aplikacije, potpuno razvijen sistem za infotainment eksplodirala u protekloj godini. Proizvođači automobila su počeli da ukidaju interne infotainment sisteme u korist Google-ovog operativnog sistema. Kompanije poput Chevrolet-a, Volvo-a, Polestar-a, Honda-e, Renault-a pa čak i GM-a su sve najavile usvajanje Google-ove platforme.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

Izvor: Engadget

Facebook komentari: