Gallery Go: “Lakša” alternativa za Google Photos

Gallery Go je nova Google aplikacija dizajnirana tako da korisnicima sa lošim internet konekcijama omogući da čuvaju i obrađuju fotografije.

PCPress.rs Image

Radi se o aplikaciji koja poput Google Photos koristi mašinsko učenje za organizovanje fotografija, te nudi slične opcije i filtere, a razlika je u tome što je napravljena da se koristi offline i da zauzima samo 10MB prostora na korisničkim telefonima. Kreirana je za tržišta u razvoju, poput Nigerije, gde je Google i najavio novu aplikaciju.

Tako Google sledi primer Facebook-a koji već neko vreme ima lite verziju svoje aplikacije, te Messenger-a i Instagram-a, i Twitter-a koji ima Twitter Lite aplikaciju. Google je već nešto slično uradio sa Android operativnim sistemom, kada je lansirao verziju za telefone sa lošijim specifikacijama, pa je ovo još korak dalje ka korisnicima iz zemalja u razvoju.

Nova Google aplikacija je već dostupna u Google Play Store-u, a moći će da se pokreće na uređajima koji imaju Android 8.1 Oreo, te novije verzije operativnog sistema.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti
SBB

Tagovi: , , , , , ,