Prva Fujifilm sigurnosna kamera čita registarske tablice sa jednog kilometra udaljenosti

Fujifilm ušao je na polje sigurnosnih kamera sa modelom SX800, kamerom širokog opsega, te sa 40x optičkim zumom, koja je dizajnirana da obezbeđuje međunarodne granice i velika fabrička postrojenja.

PCPress.rs Image

Kamera ima i dodatni digitalni zum od 1.25x, što joj u kombinaciji sa ugrađenim sočivima daje fokalnu daljinu od 1000mm, zahvaljujući čemu može da pročita čak i podatke sa registarske tablice automobila koji se nalazi na kilometar od mesta na koje je kamera postavljena. Istina je da je u prošlosti bilo komercijalnih kamera sa većim zum potencijalom, ali je Fujifilm svoju prvu sigurnosnu kameru ipak opremio dovoljnim brojem opcija koje omogućavaju da snimci onoga što se snima sa veće udaljenosti budu upotrebljivi na sudu u slučaju nekog incidenta. Kamera ima i brz autofokus koji omogućava da se fokusira za samo 0,3 sekunde, zatim optičku stabilizaciju slike, te procesor slike koji smanjuje uticaj otežavajućih okolnosti, poput magle i treperenja usled zagrevanja. Pored toga kamera podržava i ISO nivoe do 819200, što joj omogućava da snima i noću.

Fujifilm je već predložio nekoliko lokacija na kojima bi ova kamera mogla da bude korisna, pa su pored međunarodnih granica to i šume koje su često u opasnosti od požara, potom aerodromi, luke i autoputevi. Kamera je isplativija od drugih modela jer se pokriva veći prostor sa manjim brojem uređaja, a SX800 će na tržište izaći 26. jula, dok se o ceni se još uvek ništa ne zna.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,