GameScent: Kad osećate miris iz video igre

Zamislite da možete da osetite miris borovih iglica dok igrate neku video igru koja se dešava u šumi. Ili baruta ako neko iz žbunja iznenada zapuca na vas. Danas je i to moguće.

PCPress.rs Image

GameScent je AI uređaj koji emituje mirise koji su u skladu s onim što se dešava u video igri. Nedavno je testiran na igri Far Cry 6, a uspešno je emitovao mirise koji su se slagali s onim što se vidi na ekranu. Šestougaoni uređaj liči na kutiju, a unutra su bočice sa aromama koje su karakteristične za određenu igru. U pitanju su esencijalna ulja koja emituju diskretne mirise i potpuno su bezbedna za korišćenje.

Uređaj na platformi Amazon košta 149 dolara i trenutno ima nekoliko mirisa: oluje, šume, baruta, automobilske trkačke staze i eksplozije. Prema onome što piše u opisu radi se na dodatnim aromama: na mirisu zombija (naravno da znamo kako zombi miriše), okeana, krvi, velikog grada i sveže pokošene trave. Radi na skoro svim gejming konzolama, a ima i ulaz za povezivanje s računarima.

Pročitajte i:  Epic Games vam poklanja dve video igre

Čulo mirisa je ključno kada je doživljaj nečega u pitanju – zamislite neku dobru horor igru s mirisom krvi. Miris aktivira i čulo ukusa, pa bi preuzimanje uloge vampira u omiljenoj igri uskoro moglo da izgleda potpuno drugačije.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *