ERP 2024

Gasi se BlackBerry Messenger

Mnogo pre nego što su se pojavili WhatsApp i Facebook Messenger, postojao je BlackBerry Messenger. To je omogućilo vlasnicima BlackBerry uređaja da lako komuniciraju i dele sadržaj. Svet se mnogo promenio tokom protekle decenije i BlackBerry više nije kralj na tržištu telefona. Više nije ni igrač i mada je pokušavao da održi BBM u životu, sada priznaje poraz na ovom frontu.

PCPress.rs Image

BlackBerry je pre nekoliko godina prestao da proizvodi sopstvene telefone. Kompanija je dala licencu za svoj brend kineskoj kompaniji TCL, koja sada proizvodi Android BlackBerry telefone. Kanadska kompanija je pokušala da se takmiči na konkurentnom tržištu aplikacija za razmenu poruka tako što je napravila BBM kros-platformu i poboljšala funkcionalnost, ali jasno je da to nije bilo dovoljno.

Kompanija to priznaje, rekavši da uprkos značajnim naporima koje je uložila da BBM ponovo bude relevantan, korisnici su prešli na druge platforme. Ovo je takođe otežalo generisanje novih korisnika, jer će korisnici verovatno otići na platforme koje njihovi prijatelji i porodica već koriste. Tako je odlučeno da se BlackBerry Messenger servis ugasi 31. maja 2019. godine. Komapnija je objavila FAQ stranicu koja pruža više detalja o gašenju, koje ne utiče na poslovnu verziju aplikacije BlackBerry Messenger koja je potpuno odvojena aplikacija.

BlackBerry-jeva saradnja sa Emtek-om, koji je licenciran za tehnologiju za razmenu poruka, se prekida. Kao rezultat toga, BlackBerry Limited je juče objavio da otvara BBM Enterprise za individualnu upotrebu. Kompanija kaže da je ova odluka doneta „iz poštovanja BlackBerry-ja prema lojalnim BBM korisnicima“. BBM aplikacija je dostupna iz Play Store-a od juče, 18. aprila, a biće dostupna uskoro i na App Store-u. Prvih godinu dana će biti besplatna za korišćenje, nakon čega će šestomesečna pretplata koštati 2,49 dolara.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,