Ubisoft poklanja Assassin’s Creed Unity i donira za obnovu Notre-Dame-a

Nakon pariske tragedije, u kojoj je izgoreo jedan od najpoznatijih spomenika svetske kulturne baštine, čitav svet se utrkuju da izrazi osećanje tuge, neverice i žalosti, ali i da donira za obnovu Notre-Dame katedrale. Već prvog dana je prikupljeno 600 miliona evra, budući da su bogate francuske porodice formirale fond u koji su donirale i po 100 i više miliona evra. Ubisoft je nešto skromniji, ali je učinio i potez koji će obradovati mnoge igrače širom sveta – ili im makar utoliti tugu.

PCPress.rs Image

Naime, tokom narednih sedam dana (preciznije, do 25. aprila) korisnici PC računara će biti u mogućnosti da preuzmu igru Assassin’s Creed Unity potpuno besplatno. Po isteku tog perioda, igra će ostati zauvek u digitalnim bibliotekama korisnika. Reč je o igri koja stavlja igrača u doba revolucionarnog prevrata u Francuskoj, kada su vrlo lako letele glave, ali i kada se određivala budućnost čovečanstva. Tom prilikom je kreirana verna replika Pariza iz 18. veka.

PCPress.rs Image

Sasvim očekivano, jedna od udarnih tačaka igre je i katedrala Notre-Dame, koja je u igri prilično verno predstavljena. Na taj način su igrači dobili priliku da vide kako je izgledala ova katedrala i spolja i iznutra. 2014. godine je Ubisoft objavio da je kreiranje katedrale u igri trajalo čak 14 meseci, misleći i na spoljni i na unutrašnji dizajn. Tom prilikom se kompanija ponosila “90-procentnom vernošću replike”.

Pročitajte i:  Sledeći Ubisoft Forward biće održan 10. juna

“Ubisoft želi da svi igrači dobiju priliku da iskuse veličanstvenost i lepotu ove katedrale,” poručuju u saopštenju.

PCPress.rs Image

Sve što je potrebno jeste da imate Uplay nalog. Uplay je igrački digitalni servis kompanije Ubisoft. Igra se može preuzeti iz same aplikacije, ili posetom na linkovani sajt, te klikom na odgovarajući baner. Osim toga, Ubisoft je u fond za obnovu katedrale donirao 500 hiljada evra. Da li biste želeli da dobijete besplatno i neke druge Assassin’s Creed naslove, recimo Syndicate, smešten u London? Nadajmo se da neće biti potrebna slična tragedija da se to dogodi…

Izvor: Ubisoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,