Gasi se Yahoo Messenger

Nekada vrlo popularan servis za razmenu poruka, Yahoo Messenger, će službeno biti ugašen 17. jula ove godine. To je odluka koju je sam Yahoo objavio na svojim službenim stranicama ističući kako od tog datuma više neće biti moguće pristupiti servisu.

PCPress.rs Image

Naveli su da trenutno nema direktne zamene za ovaj servis te su korisnici prepušteni sami sebi kada je pronalaženje adekvatne zamene u pitanju, a kao jedna od njih nameće se eksperimentalni Yahoo Squirrel servis za grupnu razmenu poruka, koji se zasad nalazi u beta fazi razvoja i može mu se prisupiti samo putem pozivnice.

Yahoo ne otkriva razloge za zatvaranje servisa koji se pojavio u tehnološkom svetu daleke 1998. godine pod imenom Yahoo Pager, međutim razlog je verovatno konkurencija u vidu modernijih servisa za istu namenu (kao što su na primer Facebook-ovi servisi Messenger i WhatsApp).

S obzirom da korisnici od 17. jula više neće moći da vide svoje poruke koje su primljene ili poslate putem Yahoo Messengera, Yahoo je pripremio poseban alat kojim je moguće u narednih šest meseci skinuti celu istoriju poruka razmenjenih putem Yahoo Messenger-a bilo na desktop računaru bilo na mobilnom uređaju. Yahoo ID korisnički nalog ostaje u upotrebi za ostale još uvek aktivne usluge kompanije Yahoo, kao što je popularni Yahoo Mail.

Pročitajte i:  Yahoo kupuje Artifact

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,