Računari i Galaksija

Gde se sve može sakriti kamera?

U doba velikih bratova i špijunskih ratova čovek nikad ne može biti dovoljno siguran u to da li ga neko snima. Tako da ako se nađete na nekom nepoznatom mestu na kome bi mogli da vas iskompromituju neki video snimci (jahta, stan bivšeg dečka i sl.) obavezno proverite sledeća mesta:

1. Četkica za zube

toothbrush Da da, jedna ovako bezazlena spravica kao što je četkica za zube, može biti moćan špijunski gedžet u rukama profesionalca. Snima 640X480 video u AVI formatu koristeći sopstvenu memoriju od 8GB. Košta 243$ a proizvođač tvrdi da izgleda potpuno isto kao i “normalna” četkica za zube.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Konzervirana kamera

2coke

Evo još jednog razloga zašto treba izbegavati gazirane napitke. Ova kamera je maštovito sakrivena na dnu konzerve, što znači da može da snima samo dok se iz konzerve kobajagi pije.

 

 

 

 

 

3. glade Osveživač i snimač

Osveživač vazduha je mesto na kome nikad ne biste očekivali kameru. Ali u stvari, u pitanju je malecka DVR kamera, sa ugrađenom memorijom od 8GB koja može raditi oko 4-5 sati. Nije baš jeftina, košta oko 170 dolara, a kome treba može i da je naruči.

 

 

 

 

 

 

 

4. Maramice za špijune

tissue-box

Ova kamera je pogodna za snimanje u uslovima lošeg osvetljenja, a zgodna je i jer ne privlači nikakvu pažnju. Neupadljiva, plastična kutija sa maramicama zaista nije stvar koja pobuđuje sumnju. Može da snima po zadatom vremenskom rasporedu ili da se uključuje na pokret, a sadržaj se nalazi na SD kartici. Ovo je ujedno I jedna od jeftinijih kamera jer košta samo 30 dolara.

 

 

 

 

 

 

 

5. Opasan opasač

belt

Kamera u kaišu? Pa jedino ako je namera snimatelja da snima  niže ljude i događaje… Ipak, vredi pomenuti i ovu kameru – dužina kaiša je 110cm, snimanje je u 3GP video formatu, rezolucija je 176X144 px a cena oko 300$.

 

 

 

 

Izvor: Odee

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,