GeForce Now, Nvidia streaming servis uskoro dostupan i na Android-u

Brzi Internet linkovi, kao i dobri algoritmi za kompresiju omogućili su da streaming igara bude spreman za veliki proboj na tržište. Google je već najavio da će Cyberpunk 2077, kao i druge procesorski zahtevne igre biti dostupne na njihovoj gaming Stadia platformi. A sada i Nvidia proaktivno učestvuje u „igri“. Najavili su da će njihova GeForce NOW streaming platforma uskoro biti dostupna i na Android uređajima.

PCPress.rs Image

GeForce Now platforma, koja se još uvek nalazi u beta fazi, omogućava igračima da zakupe delove moćnih Nvidia servera, instaliraju PC igre na njima i stream-uju ih na različite uređaje. Do sada igrači su stream-ovali više od 1000 igara (ukupno oko 30 miliona časova), na svojim PC, Mac i Nvidia Shield platformama. Međutim, ovoj listi će se uskoro pridružiti i Android uređaji, a Nvidia preporučuje da na njima igrači upotrebljavaju Bluetooth kontrolere, s obzirom da većina igara ne podržava touch kontrole.

Nvidia je takođe objavila da će početi sa implementacijom svojih RTX servera, prvo u Severnoj Kaliforniji i Nemačkoj, dok će nešto kasnije biti postavljeni i na drugim lokacijama. Svaki RTX blade server sadrži 40 GPU-ova, što će omogućiti procesiranje igara za veliki broj istovremenih GeForce NOW igrača.

Pročitajte i:  Suosnivač Google DeepMind-a pridružuje se Microsoftu  

GeForce NOW će biti dostupan javnosti do kraja ove godine, mada neki određeniji datum još uvek nije poznat. U međuvremenu, igrači mogu da se prijave za listu čekanja za besplatnu beta fazu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,