BIZIT plus

Gejmeri i dalje najviše vole Windows 7

Iako Windows 10 donosi niz novih opcija za desktop gejmere, većina njih još uvek nije spremna da odustane od Windows-a 7.

PCPress.rs Image

Prema statistici koju je objavio Valve, a koja je u vezi sa njegovom platformom Steam, tranzicija se događa prilično sporo, te Windows 7 i dalje vodi sa 68,50% udela na tržištu u februaru. Ipak, udeo Windows-a 7 pao je za 3,06% tokom prošlog meseca, dok se onaj koji ima Windows 10, čiji je ukupni udeo 25,41%, povećao za 2,71% kada je 64-bitna verzija u pitanju.

Iako je logično da udeo Windows-a 7 opada u korist Windows-a 10, trenutna statistika je takva kakva je jer igrači iz Kine i dalje migriraju na Steam, a zbog igre PlayerUnknown’s Battlegrounds. Početkom, te sredinom 2017. godine Windows 10 je bio najpopularniji na ovoj igračkoj platformi, ali je njegov udeo počeo da opada pošto je objavljena ova popularna video igra, a zbog kineskih igrača koji uglavnom koriste Windows 7. Tako je bilo krajem prošle godine, a tako je i danas, te u prilog ovoj tezi idu i podaci da kineski jezik na platformi ima udeo od 63,93%, dok je iza njega engleski sa samo 17,62%. Windows 10 se ipak polako oporavlja, te se očekuje da u nekom trenutku povrati vođstvo.

Pročitajte i:  The Big Con: Epic poklanja igru koja je sve oduševila

Izvor: Softpedia

Facebook komentari: