Cat Condo: igra za ljubitelje mačaka koji su alergični na mačke

Tajvanski startap Zepni Ltd. kreirao je mobilnu igru za Android i iOS pod imenom Cat Condo, koja je namenjena onima koji vole mačke, i koja stvara popriličnu zavisnost.

PCPress.rs Image

Igra može besplatno da se preuzme na Google Play Store-u ili iTunes-u, a funkcioniše tako što korisnik spaja mačke koje pripadaju istoj virtuelnoj rasi, a kako bi dobio nove rase, te mačke koje proizvede zarađuju virtuelni novac koji može da se iskoristi za kupovinu novih mačaka, i sve tako dok galerija ne bude prepuna fotografija retkih mačijih vrsta. Dizajn i ideja podsećaju na popularnu igru Neko Atsume, samo što je Cat Condo više u kapitalističkom duhu, budući da mačiji zadatak u okviru ove igre nije samo da budu slatke i šetaju po ekranu, već i da zarađuju novac.

Oni koji svoj virtuelni mačiji novac ne žele da troše na nove rase, mogu da kombinuju one koje su im dostupne, te tako više uživaju u igri, budući da osećaju da novi pripadnici njihove mačije flote nisu samo rezultat truda njihovih mačaka, već da su i oni tome doprineli. Pored novca za kupovinu novih rasa, tu su i poklon paketi, koji nagrađuju igrače mačkama iz srednjeg ranga, a kako bi ubrzali put ka, pa recimo hordi virtuelnih mačaka koje ne služe ničemu sem da ubiju vreme kojeg ionako nema mnogo.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Oni koji imaju previše stvarnog novca, mogu i njega da potroše u okviru igre, te da kupe transportere sa retkim mačijim vrstama, ili ubrzaju vreme, ako već nemaju dovoljno vremena. Igra je odlična za one koji vole mačke, ali su na njih alergični, pa su tu ljubav valjda razvili ni iz čega, budući da sa mačkama nikada i nisu bili u kontaktu. Istina je da Cat Condo donosi i određenu vrstu zadovoljstva, budući da proizvodi nove mačke koje igrač može da doživi kao plodove svog rada, te korisnika uvlači u igru, budući da ovaj u nekom trenutku poželi da sazna kakve ga sve to mačke čekaju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: