Ghostwriter AI: Piše dijaloge za video igre

Dobre video igre su prepune detalja, posebno ako se radi o otvorenim svetovima koje igrač dugo istražuje. Među glavnim elementima je buka u pozadini, razgovori koji se vode s likovima koji ne učestvuju direktno u igri. Svaki taj razgovor se piše zasebno, a novi AI bi trebalo da pomogne u tome.

PCPress.rs Image

Sporedni dijalozi scenaristima oduzimaju puno vremena, a uglavnom ne zahtevaju ozbiljnu kreativnu snagu. Svi liče jedni na druge, pa slobodno može da ih piše i neki robot. Ili AI. Ubisoft, koji je zaslužan za velike otvorene svetove poput Assassin’s Creed i Watch Dogs, planira da taj problem reši uz pomoć mašinskog učenja, tačnije AI alatke Ghostwriter.

Korisnici u Ghostwriter unose likove i tipove interakcija, a AI potom nudi nekoliko različitih dijaloga, pa scenarista može da izabere onaj koji mu odgovara. Što ljudska ruka više ispravlja ponuđene draftove, to ova alatka više napreduje, jer uči na sopstvenim greškama.

Glavni cilj je da se uštedi vreme, kako bi pisci mogli da se fokusiraju na krupne stvari. Ovo je možda najbolji primer za to kako AI alati mogu da budu od pomoći – obavljanje dosadnih zadataka, pisanje tekstova koji se ponavljaju ne zahteva maštu, ali pomaže da se ne gubi vreme na dijaloge koji liče jedni na druge.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja igru Ghostrunner

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,