BIZIT plus

Gigabyte ploče u susret osmoj generaciji Intel procesora

Iako je nedavno predstavljena Extreme verzija Intel procesora, uključujući i nove najjače modele Core i9 serije, Intel će nam u poslednjem kvartalu 2017. godine doneti novo osveženje u vidu 8. generacije svojih Core procesora kodnog imena Coffee Lake.

PCPress.rs Image

Cene nove generacije procesora poznate su već mesec dana unazad, a Gigabyte je danas objavio da su matične ploče namenjene Coffee Lake procesorima već spremne. Kako su Coffee Lake procesori u stvari osveženje prethodne, Kaby Lake generacije (proizvodni proces je ostao 14 nm). Kako smo već videli Coffee Lake mobilne procesore na delu u vidu nekadašnjih dvojezgarnih U modela koji su umesti dvojezgarnih CPU-ova sada dobili HyperThreading tehnologiju.

Sa Z370 čipsetom koji Intel donosi kao topli dom za nove procesore Intel je unapredio isporuku napajanja ka procesorima jer 8. generacija, između ostalog, donosi procesore sa više jezgara, zvaničnu podršku za DDR4 memoriju na 2666 MHz, Thunderbolt 3, naravno Optane memoriju i mogućnosti overkloka procesora po jezgu pojedinačno.PCPress.rs Image

Gigabyte, kao vodeći proizvođač matičnih ploča i grafičkih karti objavio je danas svoju AORUS porodicu modela opremljenim Z370 čipsetom. Izdvojili bismo podršku za memorijske module brzine do 4133 MHz, ali i novu naponsku jedinicu sa jednim od najkvalitetnijih kondenzatora na tržištu, uglavnom rezervisanih za serverske aždaje –  10K Ultra Durable Black, koji u kombinaciji sa novim VRM i PWM kontrolerima mogu da izdrže i po 60 A po grani čime se procesorima obezbeđuje ogromna količina fino ispeglane struje.PCPress.rs Image

Pročitajte i:  Intel dobija 8,5 milijardi dolara u okviru CHIPS zakona

Novi AORUS modeli imaju i ESS Sabre DAC uparen sa Creative Sound BlasterX 720 softverom koji podržava Scout Radar tehnologiju za vizuelno lociranje neprijatelja u igrama preko zvuka koji se detektuje (neki bi rekli da ovo nije fer). Evoluciju je doživela i Smart Fan 5 tehnologija sa Fan Stop funkcijom koja aktivno gasi ventilatore kada postanu previše bučni.

Naravno, kao bonus, tu je i nova generacija RGB Fusion-a sa podrškom za pojedinačno programiranje digitalnih LED-ova, LED trakica, nizova i matrica.

PCPress.rs Image

Facebook komentari: