BIZIT plus

Gimnazija za buduće informatičke stručnjake

Osnovana 2009. godine u Novom Sadu, Računarska gimnazija „Smart” jedna je od retkih srednjoškolskih ustanova u Srbiji koje su fokusirane na napredno računarsko obrazovanje mladih ljudi.

21_GimnazijaUčenici ove gimnazije u bliskoj budućnosti će moći da biraju između dva nastavna programa, a za sada je tu informatički smer koji priprema učenike za karijeru u oblasti informacionih tehnologija. Tako će polaznici ove gimnazije učiti o računarskim sistemima, različitim programskim jezicima, operativnim sistemima i mrežama, bazama podataka itd.

Pored redovne srednjoškolske diplome, učenici Računarske gimnazije „Smart” dobijaju i posebne sertifikate ECDL o opštem znanju rada na računaru, MCPD Windows Developer 4 vezan za razvoj aplikacija za Windows okruženje i MCITP server administrator, o održavanju mrežnog računarskog okruženja.

Kao jedna od najvažnijih prednosti izdvaja se činjenica da će učenici uživati u radu u malim grupama (do 20 učenika po razredu) uz primenu savremenih nastavnih sredstava. Nastava se uvek odvija pre podne kako bi popodne bilo posvećeno vannastavnim aktivnostima u organizaciji gimnazije. Većem uspehu učenika doprinose i gostujuća predavanja univerzitetskih profesora, kao i organizovana stručna praksa u IT kompanijama.

A da se roditelji ne bi osećali isključenim – škola koristi eDnevnik putem kojeg oni u svakom trenutku mogu proveriti uspeh i angažovanost dece, a mogu se odlučiti i za SMS obaveštavanje o novim unosima u elektronski dnevnik. Ako je vaše dete pred upisom u srednju školu a zainteresovano je za razvoj u oblasti informacionih tehnologija, pravi je momenat da se i lično upoznate sa onime što vam nudi Računarska gimnazija „Smart”.

www.smart.edu.rs

Objavljeno u specijalnom izdanju PC Pressa – ajtinati.

Facebook komentari: