BIZIT plus

Ginisov rekorder koji u svojoj kolekciji ima preko 20 hiljada video igara

Ako mislite da je vaša kolekcija video igara impresivna, pogledajte šta je Antonio Monteiro sakupio tokom godina. Stanovnik Teksasa upravo je zaradio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao vlasnik najveće kolekcije video igara, u kojoj se nalazi 20.139 igrica. Njegova biblioteka igara je toliko velika da mu je trebalo osam dana da ih prebroji pre nego što je dobio zvaničnu titulu.

PCPress.rs Image

Kolekcija, koja ispunjava nekoliko prostorija u njegovoj kući u blizini Hjustona, pokriva mnoštvo različitih sistema za igru, od kojih se mnogi više ne proizvode. Kako bi proslavio svoj rekord, Monteiro je nedavno snimio YouTube video za Ginisovu knjigu rekorda u kojoj pokazuje svoju veliku – i još uvek rastuću – kolekciju video igara.

Sadrži više od 1.000 PlayStation 1 igara, kompletne PlayStation 2 i PlayStation 3 kolekcije za Severnu Ameriku, više od 900 igara za PlayStation 4, svaku PS Vita igru objavljenu do sada u Severnoj Americi, kompletnu PSP kolekciju za Severnu Ameriku, kompletnu Xbox kolekciju za Severnu Ameriku, i kompletnu Xbox 360 kolekciju za Severnu Ameriku.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja ove dve video igre

Čekajte, ima još… dosta toga. Monteiro takođe ima više od 500 Xbox One igara, kompletnu kolekciju Wii U igara za Severnu Ameriku, kompletnu kolekciju Game Cube za Severnu Ameriku, kompletnu Wii kolekciju za Severnu Ameriku, 118 Nintendo Switch igre, Turbografx igre, Super Famicom igre (ekvivalent Super Nintendo za japansko/evropsko tržište), i kompletnu kolekciju Sega Dreamcast za Severnu Ameriku. Ne, to još uvek nije sve, ali najbolje bi bilo da pogledate njegov video, ako želite da vidite sve igre koje je Monteiro sakupio tokom godina.

Monteiro u svom videu otkriva da je počeo da sakuplja igre kao dete nakon što su mu roditelji poklonili kopiju Golden Axe za Sega Genesis, i deli brojne „čudne“ detalje koje uključuju veoma redak Max Basic Rifle Marksmanship Program, „pucačinu“ koju je izdao Nintendo isključivo za američku vojsku i koja nikada nije izašla u masovnu prodaju.

PCPress.rs Image

Što se tiče favorita, kolekcionar je imenovao Konami Super Castlevania IV iz 1991. godine kao njegovu najdražu igru, koju opisuje kao „remek-delo.“ I u slučaju da se pitate – da, Monteiro takođe ima više od 100 konzola, tako da može da uzme bilo koju od tih 20.000 plus igara u bilo kom trenutku i da igra.

Pročitajte i:  Igra za parove koji neguju vezu na daljinu

Izvor: Digital Trends

Facebook komentari: