BIZIT plus

Glasine o novim iPhone modelima

Prema glasinama koje su mogle da se čuju još prošle godine, Apple priprema tri nova iPhone uređaja, od kojih će dva, navodno, imati OLED ekrane, poput iPhone-a X, a jedan će biti i direktni naslednik aktuelnog modela, sa istom veličinom ekrana.

PCPress.rs Image

Treći iPhone, za koji se tvrdi da će imati LCD ekran od 6,1 inča, trebalo bi da bude glavni model za 2018. godinu, te da se prodaje po ceni od 700 ili 800 dolara. Prema podacima koji su nedavno mogli da se čuju iz dalekog Tajvana, poznato je i o kojem se modelu ekrana tačno radi, pa tvrde da je to proizvod kompanije Japan Display, koja je sredinom prošle godine najavila masovnu proizvodnju LCD displejeva sa odnosom ekrana 18:9, rezolucijom od 2160×1080, te jedva vidljivim okvirom ekrana. Tako se čini da će novi LCD iPhone doneti novi izgled ekrana, a jedino zbunjuje podatak da će se raditi o 6,1-inčnom displeju, budući da ekrani kompanije Japan Display mere samo šest inča.

Pročitajte i:  EU sprema kaznu od 500 miliona eura za Apple

Dalje se spekuliše da bi novi iPhone modeli nerđajući čelik mogli da zamene aluminijumom kada je okvir uređaja u pitanju, što će dodatno doprineti tome da se prodaju po povoljnijim cenama, a korisnici bi mogli da očekuju i zadnju kameru sa jednim sočivom, i odsustvo senzora za prepoznavanje otiska prsta.

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari: