ePlaneta

GM i AT&T se udružuju u implementaciji 5G tehnologije u automobile

General Motors i AT&T su potpisali partnerski ugovor kojim se obavezuju da će od 2024. godine omogućiti da Chevrolet, Buick, Cadillac i GMC modeli automobila dobiju 5G konekciju.

5g

5G u automobilima

Ovo će obezbediti bolju povezanost, unapređenu navigaciju i brži streaming muzike i video snimaka. Odluka da se sačeka još tri godine je doneta zbog nedovoljne trenutne raširenosti 5G mreže. Tek kad ona bude dostupna većini korisnika, imaće smisla da se i u automobile implementiraju sve njene prednosti.

U međuvremenu, pored novih modela u kojima će biti 5G tehnologija i postojeći modeli, počev od 2019. godine, koji su opremljeni sa 4G LTE tehnologijom, iskusiće veće brzine protoka podataka, zahvaljujući novoj arhitekturi mobilne mreže. Koliko će to ubrzanje biti, zavisiće od kapaciteta AT&T mreže, koja će ovim putem dobiti milione novih korisnika.

5G će omogućiti i mnogo bržu razmenu podataka potrebnih za autonomnu vožnju. AI tehnologija u kolima zahteva obradu ogromne količine informacija u realnom vremenu, koje nije moguće isporučiti putem 5G LTE tehnologije. Još jedna stvar je veoma bitna za korisnike. Upotreba 5G mreže u njihovim automobilima povećaće nivo bezbednosti i privatnosti u komunikaciji.

Pročitajte i:  AT&T podiže cene  

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,