PC Press Studio

GM najavljuje alternativu Google Mapama sa glasovnim komandama

Iako su Google Maps omiljena navigaciona aplikacija za milione vozača, sami proizvođači automobila agresivno ulažu u svoja rešenja.

PCPress.rs Image

Maps+ neće biti dostupna u prodavnicama aplikacija

Neka od njih su i naprednija, sa novim mogućnostima poput upozorenja na opasnosti na putu i ​​obaveštenja o niskom nivou goriva. General Motors će, međutim, koristiti drugačiji pristup za odabranu model 2018. godinu i novije modele. Kompanija će predstaviti sistem za navigaciju zasnovan na aplikacijama, razvijen uz pomoć Mapbox-a, a sve u pokušaju da kupcima pruži najnovije rešenje koje sadrži arsenal karakteristika modernih aplikacija poput Google Maps i Apple Maps.

Nova aplikacija pod nazivom Maps+, neće biti dostupna za preuzimanje iz prodavnica aplikacija, kao što je slučaj sa Google mapama, već će biti ponuđena samo kao deo pretplatničkih planova za Connected Vehicle, Premium i App Access. Podržani su modeli Chevrolet, Buick, GMC i Cadillac, a GM kaže da će svi vlasnici koji ispunjavaju uslove dobiti obaveštenje kada aplikacija bude dostupna. Kao što je rečeno, GM-ova svrha je bila da izgradi rešenje koje dolazi sa mogućnostima nove generacije, tako da Maps+ takođe dolazi sa podrškom za Amazon-ovu Alexa.

Pročitajte i:  Kako sačuvati lokacije u Google Maps

Digitalni pomoćnik se može koristiti za glasovne komande kad god želite da postavite novo odredište, a biće zadužen i za davanje uputstava. Aplikacija podržava i dnevni i noćni režim i dolazi sa rutiranjem zasnovanim na saobraćaju u realnom vremenu sličnom Waze-u. Takođe prikazuje informacije o ograničenju brzine i upozorenja o opasnosti na putu, a zahvaljujući integraciji vozila, može automatski odrediti put do obližnje pumpe kada je nivo goriva nizak. Poput ostalih navigacionih aplikacija, Maps+ dolazi sa prediktivnom podrškom na tastaturi i uključuje prečice za tipične pretrage poput kafe, parkinga, goriva i favorites.

General Motors objašnjava da će aplikacija biti dostupna za najmanje 900.000 vozila, a uvođenje će započeti 30. aprila. Nepotrebno je reći da će Google Maps nastaviti da rade u svim automobilima ako su podržani Android Auto ili CarPlay.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,