Top50 2023

Google maps navigacija dobija funkciju sledeće generacije 

Nije tajna da su Google mape trenutno jedna od najpopularnijih aplikacija za navigaciju.

PCPress.rs Image

Live View za pružanje uputstva za kretanje u zatvorenom prostoru

Vozačima pomaže da pronađu i dođu do određene destinacije na mnogo pogodniji način.

I dok Google mape takođe podržavaju šetnju, vožnju biciklom i uputstva za javni prevoz, njegove navigacione mogućnosti dobijaju veliki dodatak u poslednjem ažuriranju. Google mape sada mogu da pružaju uputstva za kretanje u zatvorenom prostoru pomoću funkcije Live View, u osnovi koristeći telefon za skeniranje okoline, otkrivanje mesta na kojem se nalazite, a zatim vas vode do tačke koju pokušavate da pronađete. Recimo da ste u tržnom centru i tražite određenu prodavnicu. Samo izvucite telefon, otvorite Google mape i Live View, skenirajte ono što vas okružuje pomoću kamere telefona, a zatim će aplikacija na ekranu prikazati uputstva za navigaciju da biste znali gde da idete da biste pronašli prodavnicu.

Google kaže da se ova funkcija zasniva na globalnoj lokalizaciji i Street View slikama da bi se razumela orijentacija, pa bi se, naravno, predstavljanje moglo odvijati postepeno. Kompanija kaže da želi da unutrašnja navigacija zasnovana na Live Viewu radi na aerodromima, tranzitnim stanicama i tržnim centrima, ali baš kao što se očekivalo, trebalo će joj malo vremena da se to ostvari. Dobra vest je da američki korisnici u Čikagu, Long Ajlendu, Los Anđelesu, Newarku, San Francisku, San Hoseu i Sijetlu već mogu da pokušaju, jer je ova funkcija aktivna u odabranim centrima u ovim regionima i na iPhoneu i na Androidu. Samo pokrenite najnoviju verziju aplikacije.

Pročitajte i:  Google Maps: Više kontrole za korisnike

S druge strane, Google kaže da planira da objavi ažuriranje navigacije u zatvorenom prostoru tokom narednih meseci na više lokacija, uključujući aerodrome, tržne centre i tranzitne stanice u Tokiju i Cirihu. Nakon toga bi usledilo još gradova, kaže kompanija, ali za sada nisu podeljene nikakve druge pojedinosti u vezi s tim.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,