ERP 2024

Gmail dobija veliki redizajn da bi ličio na Slack

Slack je možda pokrenut u svrhu zamene mejla na radnom mestu, ali u poslednje vreme Google se bori pokušavajući da mail zameni Slack. Nakon što su se neke informacije saznale nešto ranije, Google je danas potvrdio da kompanija planira svoje najveće redizajniranje za Gmail ikada, integrišući razne svoje alate orijentisane na rad kao što su Google Chat, Meet i Rooms, u svoj neverovatno popularan servis za mejl.

PCPress.rs Image

U postu na blogu Google kaže da je njegov cilj da produbi integraciju između njegova tri glavna stuba komunikacije: mail, chat i video.

Budući da je mail centralni u mnogim našim poslovima, kompanija je odlučila da dublje integriše svoje ostale usluge u Gmail. Kompanija je već dovela Google Chat na desktop i olakšala pridruživanje sastancima direktno sa telefona. Uskoro ćete moći da održavate Google Chat razgovore direktno iz Gmail aplikacije i na vašem Android ili iOS uređaju.

Novine za G Suite korisnike

Google takođe donosi dublju integraciju Drive-a u Chats, omogućavajući vam direktan pristup i unos dokumenata i to-to lista. Takođe možete da kreirate sobe sa ljudima van vaše kompanije, dodajući malo među-organizacione funkcionalnosti koju je Slack najavio prošlog meseca. Pošto su Chats integrisani u Gmail, to znači da možete upravljati velikim projektima, a da nikada ne morate da napustite Gmail.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Google kaže da će vam naredna ažuriranja omogućiti:

  • Prosleđivanje Chat poruka u Inbox
  • Pretraživanje Chat poruka direktno iz Gmail-a
  • Pin-ovanje soba kako biste ih lakše pronašli
  • Podešavanje svog statusa na „Do Not Disturb“
  • Podešavanje obaveštenja o odsutnosti iz kancelarije
  • Zabrana članovima sastanka da se ponovo pridruže bez poziva
  • Odlučivanje koji učesnici sastanka mogu da razgovaraju ili prezentuju
  • Kasnije ćete moći da primate picture-in-picture pozive iz Gmail-a
  • Pristupanje Google Meet-u iz Google Docs-a

Neko ko dnevno provodi sate na Gmail-u, uvek ceni dodatnu funkcionalnost. S druge strane, nismo sigurni da korisnici žele da sve Google-ove usluge upadaju u njihov mejl ako im ne trebaju.

Moraćemo da sačekamo i vidimo kada se funkcije zaista pojave. Ažuriranja će u početku biti dostupna samo kao preview za korisnike G Suite-a počevši kasnije ove nedelje, a široko će se predstaviti korisnicima G Suite-a krajem godine. Još uvek nema reči o tome kada će ili da li će slične funkcije doći do potrošačke verzije Gmail-a.

Izvor: TNW

Facebook komentari: