BIZIT plus

GOG ulazi u cloud gejming industriju

GOG, prodavnica igara u vlasništvu CD Projekta, ulazi u igre u cloud-u udruživanjem sa Amazon Lunom. Pošto usluga u cloud-u Luna prenosi igre sa Amazon-ovih servera u cloud-u, moći ćete da pristupite odabranim naslovima koje ste kupili u prodavnici na bilo kom kompatibilnom uređaju koji posedujete, uključujući PC, Mac, Android i iOS mobilne uređaje, kao i smartTV i Fire tablete.

PCPress.rs Image

Bilo koja igra, samo pod uslovom da postoji na Luni

U svojoj najavi, GOG kaže da ćete moći da igrate bilo koju od igara koje posedujete na njegovoj platformi, pod uslovom da su i na Luni. Podružnica CD Projekta potvrdila je da ti naslovi uključuju Witcher seriju i Cyberpunk 2077, ali možete proveriti da li su vaše druge igre dostupne ako već imate Amazonovu uslugu striminga u cloud-u. Portparol Lune rekao nam je da, iako cela GOG-ova biblioteka neće biti dostupna na Amazon servisu pri lansiranju, izbor će se proširiti u narednim mesecima.

Imajte na umu da ako pronađete igru koju želite da igrate u okviru Luna klijenta, ne morate prvo da idete na GOG da biste je kupili. Ako je naslov dostupan na obe usluge, svaka igra koju kupite od Lune takođe će se pojaviti u vašoj GOG biblioteci. Vaša preuzimanja će ostati bez DRM-a čak i ako kupite od Luna, i moći ćete da uživate u GOG Galaxy funkcijama, kao što su čuvanja u cloud-u i dostignuća.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *