ERP 2024

X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

X radi na funkcijama koje će omogućiti administratorima „Communities“, alata platforme za grupe slične subredditu, da označe prostore kao „sadržaje za odrasle“. Promenu je potvrdio inženjer u kompaniji X usred izveštaja da kompanija u vlasništvu Elona Maska radi na omogućavanju NSFW grupa.

PCPress.rs Image

Automatska filtracija sadržaja

U postu na X-u, inženjer Dong Vook Chung je primetio da će „uskoro“ sadržaj NSFW biti automatski filtriran u funkciji Communities aplikacije. „Administratori sada mogu da podese ‘sadržaj za odrasle’ u podešavanjima kako bi izbegli automatsko filtriranje sadržaja,” rekao je Chung.

Kako je Bloomberg izvestio, istraživači su ranije uočili naznake da je X planirao da omogući podešavanja za sadržaj „osetljiv za odrasle“. X dozvoljava korisnicima da dele golotinju i drugi „grafički“ sadržaj, ali ne dozvoljava da se pojavi u određenim delovima aplikacije, kao što su fotografije profila i naslovne slike za Communities.

Twitter je počeo da eksperimentiše sa tom idejom 2021. godine, rekavši da će obezbediti „intimniji prostor za razgovore“ na platformi. Iako Twitter nikada nije javno raspravljao o omogućavanju NSFW funkcija za zajednice, aplikacija je dozvoljavala sadržaj za odrasle, za razliku od većine svojih kolega na društvenim medijima. Kompanija je navodno pokušala da stvori konkurenta OnlyFans-u sa svojim proizvodom za pretplatu za kreatore 2022. godine. Plan je na kraju ukinut.

Pročitajte i:  Grok će uskoro biti dostupan premium korisnicima X-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *