Računari i Galaksija

Google Bard AI chatbot postaje sve boji u analizi YouTube video snimaka

Korisnici sada mogu da postave detaljna pitanja o sadržaju video snimaka na YouTube-u.

PCPress.rs Image

“Bard sada može bolje da razume određeni video sadržaj”

Google je ažurirao Bard AI chatbot tako da sada korisnici imaju bolje i kvalitetnije razgovore kada su u pitanju YouTube video snimci. U svom najnovijem eksperimentalnom ažuriranju, kompanija je najavila proširenje mogućnosti Bard-ovog YouTube dodatka. Kada je omogućen, generativna veštačka inteligencija može “bolje da razume određeni video sadržaj”.

Kao primer, Google je naveo da će korisnici moći  da pitaju Bard-a koliko je jaja korišćeno u video snimku za recept za kolač. Takođe, korisnici će verovatno moći da pitaju chatbot-a za ime određenih alata u DIY (Do It Yourself) videima. U kontekstu recenzija hrane, Bard AI chatbot može da pruži informacije o lokaciji određenih restorana o kojima se govori u videim. Zatim, može da objasni iz koje zemlje potiče specifična vrsta kuhinje o kojoj je reč u videu.

Bard je prvi put dobio mogućnost da izvlači podatke sa YouTube-a u septembru. Nakon tog ažuriranja Bard je integrisan sa drugim Google proizvodima. Neki od proizvoda uključujući Google dokumente, Google mape, Google Lens, Google letove i Google hotele. Međutim, nije mogao da analizira sadržaj videa i da odgovara na detaljna pitanja o njemu.

Pročitajte i:  Humane otpušta radnike i pre nego što je krenuo da isporučuje AI Pin

Google je objavio ovo ažuriranje jer „prepoznaje želju korisnika za intenzivnijom interakcijom sa YouTube video sadržajem“. Google sada želi da omogući korisnicima da dublje istražuju, postavljaju pitanja i dobijaju više informacija direktno vezanih za sadržaj videa.

Takođe, Google je naveo da su to tek “prvi koraci u sposobnosti Bard-a da razume YouTube video sadržaj“. To ukazuje da bi Bard tehnologija mogla bolje da analizira video snimke na platformi u budućnosti. Kako biste mogli da razgovarate sa Bard-om o YouTube video snimcima, moraćete da omogućite YouTube dodatak na veb portalu ovog chatbot-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,