ePlaneta

Google Bard AI chatbot je naučio da priča

Razume 40 jezika i može da odgovara glasom.

PCPress.rs Image

Chatbot ima i nove multimodalne mogućnosti

Google-ov Bard je dobio pregršt novih funkcija u najnovijem ažuriranju AI chatbot-a. Nove funkcije uključuju prošireno ježičko znanje, suptilniju kontrolu odgovora i sposobnost da odgovara glasom pored tekstualnih odgovora.  Sve u svemu, AI sada može da razgovara na skoro 40 jezika.

Korisnici sada mogu da razgovaraju sa veštačkom inteligencijom na arapskom, kineskom, nemačkom, hindskom i španskom. Zatim, korisnici mogu da pristupe platformi sa više mesta na planeti, kao što su Brazil i „većina Evrope. „Kako vremenom predstavljamo Bard u više regiona i jezika, nastavićemo da koristimo naše AI principe kao vodič. Uključićemo povratne informacije korisnika i preduzeti korake da zaštitimo privatnost i podatke ljudi“, navode istraživački kompanije.

Bard sada bukvalno govori. Korisnici će imati mogućnost da čitaju ili slušaju odgovore koje generiše AI. Iz kompanije navode da će to biti od velike pomoći kada korisnici žele da čuju ispravan izgovor reči na tih 40 novih jezika. Takođe, korisnicima su omogućene robusnije kontrole o tome koliko će Bard biti prijateljski nastrojen. Postiji pet različitih opcija za ton: jednostavno, dugo, kratko, profesionalno ili opušteno. Oni su trenutno dostupni samo na zahtevima na engleskom jeziku, ali kompanija već radi na tome da ih proširi na više od 40.

Pročitajte i:  Google povećao emisiju štetnih gasova za 48%

Chatbot takođe ima neke nove multimodalne mogućnosti. Sada može da tumači slike koje se ubacuju u razgovor putem polja za unos. Korisnici mogu zatražiti više informacija o sadržaju slike ili generisati sadržaj poput opisa na osnovu nje. Ova funkcionalnost trenutno podržava samo engleski jezik.

Preuzimanje informacija i koda koje Bard generiše više nije tako komplikovano. Korisnici će moći da izvezu Python kod koji je generisao Bard u Replit, pored Colab-a. Takođe će moći da kopiraju i dele delove pojedinačnih ćaskanja sa drugim korisnicima. Proces organizovanja i ponovnog pregleda starih razgovora je takođe pojednostavljen dodatkom zakačenih razgovora i mogućnošću njihovog preimenovanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,