Google Bard od sada komunicira na preko 40 jezika

Google Bard je dobio pregršt novih funkcija u najnovijoj rundi ažuriranja AI chatbot-a, uključujući prošireno lingvističko znanje, nijansiranije kontrole odgovora i mogućnost da se odgovori uz izgovorenu reč pored teksta. Sve u svemu, AI sada može da razgovara na skoro 40 jezika.

PCPress.rs Image

Google Bard takođe može da tumači slike iz ćaskanja

Korisnici sada mogu da razgovaraju sa veštačkom inteligencijom na arapskom, kineskom, nemačkom, hindskom i španskom, između ostalog, kao i da pristupe platformi sa više mesta na planeti. Bard sada bukvalno govori. Korisnici će imati mogućnost da čitaju ili slušaju odgovore koje generiše AI, za koje se veruje da će biti od velike pomoći kada korisnici žele da čuju ispravan izgovor reči na tih 40 novih jezika.

Chatbot takođe ima neke fensi nove multimodalne oči, dobijajući sposobnost da tumači slike koje su ispuštene u ćaskanje kroz polje za upite. Brže i lakše od otpremanja kao dokumenta, korisnici mogu zatražiti više informacija o sadržaju slike ili generisati sadržaj poput natpisa na osnovu nje. Ova opcija je trenutno samo na engleskom.

Dovođenje informacija i koda koje Bard generiše iz prozora za ćaskanje u ruke saradnika više nije tako teško. Korisnici će moći da izvezu Python kod koji je generisao Bard u Replit, pored Colab-a. Takođe će moći da kopiraju i dele delove pojedinačnih ćaskanja sa drugim korisnicima. Proces organizovanja i ponovnog pregleda starih razgovora je takođe pojednostavljen dodatkom zakačenih razgovora, kako oni zvuče, i mogućnošću njihovog preimenovanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: