Google bi konačno mogao da popravi iOS reakcije u Android porukama

Predugo su nas delile razlike u slanju poruka između Android telefona i iPhone-a.

PCPress.rs Image

Polako se uvodi promena u Android Messages

Ali bar jedna od najneugodnijih stvari u vezi sa mešovitim iOS/Android grupnim tekstovima će konačno nestati. Prema 9to5Google-u, Google je testirao beta verziju i polako uvodi promenu u aplikaciju Android Messages koja će prikazivati reakcije korisnika iPhone-a na poruke kao emodžije. Do sada, ako je korisnik iPhone-a  odabrao simbol palca gore, na primer, ona bi bila poslata svim Android korisnicima u lancu poruka kao „[ime] se sviđa poruka“.

Sada, ako se korisniku iPhone-a sviđa poruka njegovog Android prijatelja, emodži sa palcem gore će se umesto toga pojaviti ispod poruke. To je jednostavna promena koja će napraviti malu razliku za one od nas sa prijateljima i članovima porodice koji koriste drugi mobilni operativni sistem. Reakcije na poruke se, naravno, prirodno prikazuju u tekstualnim interakcijama između korisnika iPhone-a, ali pretvaranje svake od njih u poseban tekst za Android korisnike je odličan način da tekst iznervira sve koji su uključeni.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Ovo je odličan korak u pravom smeru za iOS/Android odnose, ali ima još mnogo posla da se uradi. Postoji nekoliko funkcija koje korisnici iOS-a uživaju, a koje korisnici Androida nemaju, kao što su efekti poruka i Apple Pay Cash. Ipak, napredak je napredak  treba ga prihvatiti sa radošću.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,