Google će koristiti AI tehnologiju za otkrivanje kriznih pretraga

Google planira da koristi veštačku inteligenciju na više načina kako bi korišćenje pretrage učinio bezbednijim. U narednim nedeljama će objaviti neka ažuriranja za svoj AI model, takozvani MUM. Nadogradnja bi trebalo da pomogne kompaniji da otkrije širi spektar ličnih kriznih pretraga o seksualnim, napadima, zloupotrebi supstanci, nasilju u porodici i samoubistvu.

PCPress.rs Image

Korišćenje veštačke inteligencije

Kompanija kaže da ljudi traže informacije o ovim temama na širok spektar načina. Korišćenjem MUM-ovih mogućnosti mašinskog učenja, Google kaže da može bolje razumeti nameru iza određene pretrage. Zatim će moći da pruži pouzdanije informacije u odgovarajuće vreme.

Uz pomoć lokalnih partnera, kompanija planira da koristi veštačku inteligenciju da poboljša način na koji se bavi ličnim kriznim pretragama u drugim zemljama u narednim mesecima, pošto MUM može da prevodi 75 jezika. Kompanije će iskoristiti model na druge načine, uključujući poboljšanje zaštite od neželjene pošte i poboljšanje bezbednosnih mera u zemljama u kojima nema mnogo edukacije.

Druge kompanije koriste multimodalne AI sisteme slične MUM-u. Meta je koristi veštačku inteligenciju za borbu protiv govora mržnje i dezinformacija na svojim platformama poslednjih godina. Takođe, njeni modeli veštačke inteligencije mogu da steknu znanje analizom video zapisa i koriste te informacije u novim proizvodima.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

Kineski Wu Dao može da piše eseje, pesme i kuplete na tradicionalnom kineskom, analizira slike da bi stvorio alternativni tekst i kreira skoro fotorealistične slike iz pisanih opisa.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,