BIZIT seminar – Panel: „Jesmo li krenuli i dokle smo stigli u generacijskoj tranziciji?“

Poslednji panel na četvrtom BIZIT seminaru o porodičnim kompanijama će se 13. aprila u Hotelu M održati pod nazivom „Jesmo li krenuli i dokle smo stigli u generacijskoj tranziciji?“. Boris Vukić će u ulozi moderatora razgovarati sa panelistima koji već dugo ozbiljno promišljaju temu tranzicije u porodičnim kompanijama, i iz ugla naslednice (Ljiljana Vukelić) i iz ugla osnivača (Đorđe Lazić) i iz ugla suoosnivača u partnerskoj kompaniji (Željko Tomić).

PCPress.rs Image

Tri su ključna pitanja na koja će se kroz panel tražiti odgovor i biće sigurno postavljena panelistima:

  1. Da li i kako poštedeti decu (pogotovo ćerke) u industrijskoj grani koja nije atraktivna?
  2. Koje su prednosti a koja je cena partnerstva i šta od toga mogu da nauče naslednici?
  3. Koliko je teško naslednicima kad prebrzo dođu na čelo kompanije?

BIOGRAFIJE PANELISTA

PCPress.rs Image

Ljiljana Vukelić, Izvršna direktorica Prijedorčanka a.d.

Svo svoje iskustvo je stekla u proizvodnoj firmi koju je privatizovala njena porodica i koju je dizala iz pepela. Školovala se u Salzburgu i Barseloni, a MBA diplomu stekla u Londonu. U jako teškim vremenima iznedrila je dva brenda koja se prodaju po celom svetu: Gazdina rakija i REINA likeri, te sa svim ostalim aktivnostima firmu stavila na mapu najvećih evropskih dobavljača za prirodne voćne destilate (rakije). Na ovoj panel diskusiji Ljiljana će predstaviti razmišljanja druge generacije.

PCPress.rs Image

dr Željko Tomić, Direktor i osnivač OSA – Računarski inženjering

Sa još dva partnera, 1989. godine osnovao je privatno preduzeće „OSA – Računarski inženjering“ doo, jedno od prvih 100 privatnih preduzeća registrovanih u bivšoj Jugoslaviji. Od 1990. godine do danas je na mestu direktora „OSA – Računarski inženjering“ doo. 2007. godine je od strane Kluba privrednih novinara proglašen za Menadžera godine. Član je Srpskog poslovnog kluba «Privrednik», Srpske asocijacije menadžera, a od 2012. do 2014. godine je bio član Borda Američke privredne komore (AmCham) i predsednik odbora za informaciono-komunikacione tehnologije. Jedan je od osnivača Radionice Integracije. Autor je knjige „Uvek bolja verzija“. Njegova kompanija je 2015. godine dobila nagradu SAM-a kao «Poslodavac godine», u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Oženjen je i ima dva sina. Na ovom panelu Željko će podeliti sa prisutnima savete za sve kojima sledi tranzicija.

PCPress.rs Image

Đorđe Lazić, Osnivač kompanije Uljarice Bačka

Davne 1998. osnovao je kompaniju Uljarice Bačka koja je danas jedna od uspešnijih preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Obrađuje 2600ha bačkih i sremskih njiva, i bavi se trgovinom poljoprivrednih proizvoda. U kompaniji koja danas broji stotinjak zaposlenih rade i njegove ćerke Jovana na poziciji direktorke ljudskih resursa i Nevena na poziciji finansijske direktorke. Posvećeni je lovac, šetač i putnik, uveren je da “zemlja miriše”, ponosni je trostruki deda i raduje se novim unučićima, ali i novim poslovnim poduhvatima. Rečenica kojom Boris voli da predstavi Đorđa je njegova rečenica/pitanje, koju i sam Boris često koristi u razgovoru sa osnivačima – „Ko smo to mi da našu decu guramo da žive naše snove?“ Đorđe će svoja iskustva i savete preneti kroz ovu panel diskusiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PC Press (@pcpressrs)

Samo uživo, bez kamera!

Kako bismo obezbedili uslove za iskrenu i otvorenu diskusiju program ovog seminara neće biti snimljen niti prikazan na online kanalima – jedini način da čujete naše priče je prisustvo uživo.

Detalje pogledajte na sajtu BIZIT seminara i prijavite se već sada na ovom linku, označite 13. april kao dan važan za budućnost vaše kompanije.

Vidimo se na BIZIT seminaru!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,