Google će početi sa prikazivanjem AI-generisanih rezultata pretrage javno

Ako ste u SAD-u, možda ćete videti novi osenčeni odeljak na vrhu rezultata Google pretrage sa rezimeom koji odgovara na vaš upit, zajedno sa vezama za više informacija. Taj odeljak, generisan od Google-ove generativne AI tehnologije, nekada se pojavljivao samo ako ste se opredelili za Search Generative Experience na platformi Search Labs.

PCPress.rs Image

Prikaz samo ako ima dovoljno poverenja

Kompanija je predstavila SGE na svojoj I/O konferenciji za programere u maju prošle godine, ubrzo nakon što je otvorila pristup svom ChatGPT rivalu Bardu, koji se sada zove Gemini. Do novembra je ovu funkciju uveo u 120 zemalja sa više jezika osim engleskog, ali je i dalje ostala da se uključi. Search Engine Land kaže da će Google početi da vam pokazuje iskustvo čak i ako se niste uključili ako tražite složeno upite ili ako smatra da biste mogli imati koristi od dobijanja informacija sa više web sajtova.

Očigledno, kompanija sprovodi ove testove, jer želi da dobije povratne informacije od više ljudi, posebno od onih koji nisu izabrali da aktiviraju funkciju. Na taj način može imati bolju predstavu o tome kako generativna AI može poslužiti onima koji možda nisu tehnički potkovani ili onima kojima nije stalo do generativne AI.

Pročitajte i:  Google Photos dodaje postavku personalizacije na osnovu aktivnosti

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *